Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Continental: κοστίζει το lobbying...

Το ποσό των 894.000 δαπάνησε η αεροπορική εταιρία Continental Airlines σε δραστηριότητες lobbying κατά το α’ τρίμηνο του έτους, προκειμένου να...

...ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο και στις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες για μία σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων και θέματα ανταγωνισμού.
Το ποσό αυτό είναι σχεδόν τριπλάσιο των 285.000 δολαρίων που η εταιρία δαπάνησε το δ’ τρίμηνο και ήταν σαφώς υψηλότερο των 810.000 δολαρίων που ξόδεψε το α’ τρίμηνο του προηγουμένου έτους. Ήδη, δύο συμφωνίες της Continental, η προτεινόμενη κοινοπραξία με τις United Airlines και Japan's All Nippon Airways για πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας και η συγχώνευση της με την United, εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές.
Επιπρόσθετα, ζητήματα όπως ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η ασφάλεια, η νομοθεσία που απαιτεί από τις εταιρίες να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τις πτήσεις όταν πωλούν εισιτήρια αλλά και οικονομικά θέματα συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών εσόδων, περιλαμβάνονται στην «ατζέντα» του ομίλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου