Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

«Κρυφτούλι» με την τέφρα


Κανονικά λειτουργούν σήμερα όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία στις πτήσεις, κυρίως σε χώρες του νότου, το σαββατοκύριακο…

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol ανακοίνωσε πως για την ώρα η τέφρα βρίσκεται σε ύφεση αν και κάποιες υπερατλαντικές πτήσεις αναγκάζονται σε αλλαγή δρομολογίου, καθώς παρατηρείται συγκέντρωση σύννεφου σκόνης πάνω από τον Ατλαντικό, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις.
Η υπηρεσία σημειώνει επίσης πως για σήμερα αναμένει να πραγματοποιηθούν 28.500 πτήσεις εντός της Ευρώπης, περίπου 500 λιγότερες σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου. Συνολικά, περισσότερες από 200 πτήσεις «καθηλώθηκαν» στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Πορτογαλία.
Στη Βρετανία δεν υπήρξε κλείσιμο του εναέριου χώρου, σύμφωνα με την υπηρεσία Nats. Αντίθετα, το βράδυ της Κυριακής αναβλήθηκαν πτήσεις από τη Γαλλία και την Αυστρία.
Στην Ιταλία, τα αεροδρόμια του Μιλάνου, της Πίζας και της Φλωρεντίας άνοιξαν και πάλι μετά από ολιγόωρη ταλαιπωρία.
Οι γαλλικές Αρχές δεν επέτρεψαν περίπου 70 πτήσεις για τη Νότια Ευρώπη από τα αεροδρόμια του Παρισιού, της Lyon και της Nice.
Τα ισπανικά αεροδρόμια επέστρεψαν στην κανονική τους λειτουργία την Κυριακή, αφότου 19 από αυτά, στα βόρεια της χώρας, έκλεισαν το Σάββατο και επτά την Κυριακή.
Στην Ιρλανδία επιβλήθηκαν κάποιοι περιορισμοί στα αεροδρόμια Donegal, Sligo και Knock το απόγευμα της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου