Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Οι tour operators ερευνούν το θέμα της Visa


Έρευνα, σχετικά με τη συνθήκη του Σένγκεν και τις βίζες για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ευρώπη, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τον Ιούνιο οι ευρωπαϊκοί tour operators σε συνεργασία με την Consumerdata.

Στόχος της έρευνας, που θα συγκεντρώσει πληροφορίες από χώρες ανά τον πλανήτη, είναι αφενός να διαπιστωθούν τα προβλήματα και αφετέρου να εντοπισθούν οι πρακτικές που απέδωσαν καρπούς στο συγκεκριμένο τομέα προκειμένου να υιοθετηθούν και από τις υπόλοιπες χώρες.
Τα μέλη του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Τουριστικών Οργανισμών (ETOA) εδώ και αρκετό καιρό είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την λανθασμένη τακτική της Ευρώπης να θεωρεί δεδομένη τη θέση της ως νούμερο ένα τουριστικό προορισμό παγκοσμίως. Η πολυπλοκότητα στην έκδοση βίζας ανάλογα με τη χώρα καταγωγής και τον προορισμό εντός των ευρωπαϊκών συνόρων δεν αποκλείεται να απειλήσει την ανταγωνιστικότητά της καταφέροντας σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό.
Με την έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας πρόκειται να παρουσιασθούν τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες, οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι θα έχουν τα απαραίτητα αποτελέσματα ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια στη λήψη των κατάλληλων μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου