Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Αμφισβητεί τις κυβερνήσεις ο ΙΑΤΑ


Την επανεξέταση των ευρωπαϊκών αεροπορικών κανονισμών προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι διακοπές των πτήσεων εξαιτίας της τέφρας από το ηφαίστειο στην Ισλανδία, ζητά ο...


...Διεθνής Σύνδεσμος Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), ισχυριζόμενη ότι το υπάρχον σύστημα οδήγησε στο κλείσιμο εναέριων χώρων χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. 
Σε σχετική ανακοίνωσή της, ο ΙΑΤΑ, επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως οι αεροπορικές εταιρίες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να λαμβάνουν άμεσες και αποτελεσματικές αποφάσεις σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου. 
Ο επικεφαλής του Συνδέσμου, Τζιοβάνι Μπιζινιάνι από την πρώτη στιγμή άσκησε δριμεία κριτική στην ΕΕ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του Απριλίου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα απώλειες εσόδων σχεδόν 2 δισ. δολάρια για τις αεροπορικές εταιρίες. 
Εντούτοις ο Μπιζινιάνι αναφέρθηκε θετικά στην περίπτωση της Γαλλίας που κατόρθωσε να διατηρήσει ανοιχτό και ασφαλή τον εναέριο χώρο της, αλλά και την απόφαση της Βρετανίας να προχωρήσει σε ακριβέστερο προσδιορισμό των επιπέδων τέφρας που επιτρέπεται να πετάει ένα αεροσκάφος.  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου