Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ξανά με Γενικό Γραμματέα (και Πρόεδρο) ο ΕΟΤ…


Σε «δυαρχικό σχήμα» διοίκησης του ΕΟΤ κατέληξαν τελικά ο Π. Γερουλάνος και Α. Γκερέκου και οι σχετικές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται σε…

… σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού το οποίο θα «τακτοποιεί» ποικίλα διοικητικά και οργανωτικά ζητήματα και άλλων φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο (με το νομοσχέδιο αυτό έχουμε ασχοληθεί κατά καιρούς, π.χ. εδώ).  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ, το οποίο θα ορίζεται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, θα υπάρχει Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας.
Για τον μεν πρώτο, αναφέρεται αορίστως ότι θα μεριμνεί για την εφαρμογή των αποφάσεων του δ.σ. ενώ για τον γ.γ. περιγράφονται καθήκοντα διοικητικού χαρακτήρα (Προσωπικό Οργανισμού, Έργο Υπηρεσιών, κ.λπ.).
Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι ο γ.γ. θα επιφορτιστεί ουσιαστικά με τη διοικητική και διαχειριστική ευθύνη του Οργανισμού, ενώ ο πρόεδρος θα κινείται σε πιο «θεσμικά» πεδία.
Βάσει των αρχικών επίσημων ανακοινώσεων της κυβέρνησης και του κ. Γερουλάνου, οι δύο θέσεις θα πρέπει να προκηρυχθούν βάσει του opengov. Αυτό σημαίνει ότι το νέο σχήμα θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα προς τα μέσα ή τα τέλη του καλοκαιριού.
Το σχέδιο Νόμου εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα και προωθείται προς κατάθεση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου