Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Γ. Νικητιάδης και την τελευταία στιγμή...

Καλά λοιπόν, συγγνώμη, αργήσαμε λίγο σήμερα. Όπως ίσως μάθατε, νέος υφυπουργός Πολιτισμού και ελπίζουμε και Τουρισμού (ουσιαστικά εννοούμε, όχι απλώς διοικητικά), ο κ. Γ. Νικητιάδης, Βουλευτής Δωδεκανήσου. Η απόφαση...


...ελήφθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Και μπορούμε να πούμε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο η δημοσίευση πληροφοριών ότι στο Μάξιμου σκέφτονταν να απογυμνώσουν τη θέση του υφυπουργού από τις αρμοδιότητες για τον τουρισμό και να την καταστήσουν κυρίως, θέση υφυπουργού Αθλητισμού. Με τον Βουλευτή Δράμας Χρ. Αηδόνη να θεωρείται σίγουρος για τη θέση (ένας υφυπουργός Αθλητισμού, πάντως, είναι στα σχέδια του κ. Παπανδρέου).
Αυτό το ενδεχόμενο, προκάλεσε έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις, έπεσαν και κάποια απεγνωσμένα ίσως και ολίγον «με οργή του δικαίου» τηλέφωνα και νωρίς το πρωί ελήφθη η απόφαση.
Για τον τουριστικό κόσμο, μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονταν μέχρι και σήμερα το πρωί, όπως είπαμε, αλλά και μεταξύ των ονομάτων που ακούγονταν ως επικρατέστερα για τη θέση, η επιλογή του κ. Νικητιάδη, φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, αν και υπάρχουν πλευρές που αντιδρούν για πολλούς και διάφορους λόγους, στους οποίους θα αναφερθούμε στην πορεία.
Έτσι, απομένει να δούμε στην πράξη τις επόμενες μέρες πως θα «τρέξει» το σύστημα. Και φυσικά θα επανέλθουμε για πεερισσότερες πληροφορίες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου