Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Χωρίς υφυπουργό (αλλά με... υπουργό και γ.γ.) ο Τουρισμός;

Απλώς "αναβαθμίζουμε" το σχόλιο του george νωρίτερα το πρωί σε κανονική ανάρτηση διότι μάλλον προς τα εκεί οδεύουμε, από ό,τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Τι έλεγε το σχόλιο; Οτι επικρατεί σενάριο μεταφοράς των αρμοδιοτήτων περί Τουρισμού σε...
 ...Π. Γερουλάνο και Γ. Πουσσαίο (ας μην ξεχνάμε ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον γενικό γραμματέα από την κα Γκερέκου) και ενίσχυση της θέσης του υφυπουργού με τις αρμοδιότητες για τον Αθλητισμό.

Οσο για το πρόσωπο, φαίνεται ότι θα είναι το "outsider από τη Β. Ελλάδα" που αναφέραμε το πρωί, δηλαδή ο βουλευτής Δράμας Χρ. Αηδόνης.
Αν βεβαίως επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του τουριστικού κόσμου, καθώς η πλειονότητα των τουριστικών παραγόντων θεωρεί ότι ο κ. Γερουλάνος δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τομέα και της δύσκολης περιόδου που διανύουμε και να αφιερώσει όσο χρόνο θα πρέπει στον Τουρισμό.
Σήμερα, πάντως, ο κ. Γερουλάνος έκανε μία επίσκεψη από την λεωφόρο Αμαλίας, όπου συναντήθηκε με τον κ. Πουσσαίο και συσκέφθηκε και με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να "διαπιστώσει" που βρίσκονται τα ζητήματα του τομέα Τουρισμού και να "ελέγξει χρονοδιαγράμματα" και "διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν".
Το ζήτημα, φυσικά, εξελίσσεται σε "δίκοπο μαχαίρι", διότι αν τελικά δεν επικρατήσει το σενάριο Αηδόνη και τοποθετηθεί υφυπουργός που θα έχει και τις αρμοδιότητες του Τουρισμού αλλά θα είναι πρόσωπο "μη εμπιστοσύνης" για τους τουριστικούς φορείς, όπως είναι τα ονόματα που ακούγονται αυτές τις μέρες, τότε η... ζημιά πιθανολογείται ότι μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, μία εξέλιξη τύπου υφυπουργού Αθλητισμού ενισχύει ένα άλλο σενάριο για το οποίο σας μιλήσαμε χθες, δηλαδή την πιθανή ανεξαρτητοποίηση ξανά του τομέα Τουρισμού, ενδεχομένως σε ένα νέο υπουργικό σχήμα, αργότερα, με τον επικείμενο ανασχηματισμό.
Για να δούμε τι έχει στο μυαλό του τελικά ο πρωθυπουργός Γ.Α.Π....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου