Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Έσοδα επταμήνου: Στα +762 εκ. ευρώ, το "ταμείο"

Συνέχεια και στο επτάμηνο, της ισχυρής ανοδικής τάσης των εισπράξεων του Τουρισμού, σε ποσοστό 15,5% ή 762 εκ. ευρώ, καθώς και ο Ιούλιος αποδείχθηκε ένας πολύ καλός μήνας για τα έσοδα και για το σύνολο των αφίξεων.

 
Καθίσταται πλέον ξεκάθαρη η συνεισφορά των μεγεθών του τουρισμού στη σημαντική μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που διαπιστώνεται για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, το οποίο περιορίστηκε στα 156 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 97,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, οπότε και ήταν 6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους αυξήθηκαν κατά 15,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (αντανακλώντας και την αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 12,9%, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος), ενώ ταυτόχρονα οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος περιορίστηκαν κατά 7,4%. 
Ως εκ τούτου, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 4,6 δισεκ. ευρώ, έναντι 3,8 δισεκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Τον Ιούλιου, κατεγράφη αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών στην Ελλάδα από μη κατοίκους, κατά 258 εκατ. ευρώ ή 12,3% (αντανακλώντας και την αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 14,0%, σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος), ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν κατά 6,2 εκατ. ευρώ ή 3,1%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου