Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Navarino Challenge: O Dean Karnazes τρέχει υπέρ της Μεσογειακής Διατροφής

Λίγες εβδομάδες μένουν για τον πρώτο μαραθώνιο «Navarino Challenge», με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes, που έχει ως σκοπό του να ενημερώσει τον κόσμο για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και να τον ευαισθητοποιήσει γύρω από τα θέματα της παιδικής παχυσαρκίας. Η προσπάθεια...

 
...που γίνεται μέσω του «Navarino Challenge» διευρύνεται παγκοσμίως με την υποστήριξη της The Huffington Post Media Group, στις ΗΠΑ. Η δημοφιλέστερη ενημερωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, η οποία έχει διακριθεί με βραβείο Pulitzer για τα ρεπορτάζ της, ενδυναμώνει το διεθνή χαρακτήρα του μαραθωνίου και ενισχύει την προβολή του, καθιστώντας τον, το πρώτο αθλητικό και τουριστικό γεγονός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με χορηγό επικοινωνίας στις ΗΠΑ. Η προώθηση του μαραθωνίου ενισχύεται περαιτέρω καθώς στους Διεθνείς Χορηγούς Επικοινωνίας προστίθεται πλέον και το δορυφορικό κανάλι του ANT1 Satellite. 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Navarino Challenge», θα αναβιώσει το πνεύμα και οι ένδοξες στιγμές του μαραθωνίου, καθώς θα τιμηθεί η αγωνιστικότητα και η δύναμη ενός σπουδαίου Έλληνα αθλητή, του Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη, Στυλιανού Κυριακίδη. Ο Στυλιανός Κυριακίδης (1910-1987) τίμησε τη χώρα μας με τις συμμετοχές του στις Ολυμπιάδες του Βερολίνου (1936) και του Λονδίνου (1948), ενώ έγινε γνωστός παγκοσμίως, μέσα από τη μεγάλη νίκη του στο Μαραθώνιο της Βοστώνης (1946). Υπήρξε 14 φορές νικητής σε Παγκύπριους αγώνες (2 σε μαραθώνιο) και 11 φορές Πανελληνιονίκης (3 σε μαραθώνιο). Το 1933, στην πρώτη του συμμετοχή στους βαλκανικούς αγώνες τερμάτισε 2ος. Το 1934, στο Ζάγκρεμπ κέρδισε το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο από τα 6 συνολικά που κατέκτησε (4 σε μαραθώνιο). Με την ελληνική εθνική ομάδα σημείωσε συνολικά 36 καλύτερες εθνικές επιδόσεις.
Από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2013, παράλληλα με το πρόγραμμα των τριών διαφορετικών διαδρομών που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες, με τη συμμετοχή του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου αθλητή της The North Face, Dean Karnazes, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμβολή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. 
Ο μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί με την πλήρη στήριξη των Δήμων Τρίπολης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου