Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Προ του Άθω: Στα Βήματα του Αριστοτέλη...

Την πρώτη από τις οκτώ  χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές της προ του Άθω περιοχής (Χαλκιδικής) παρουσίασε χθες στο κοινό ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, με στόχο την ανάδειξη μιας εξαιρετικής φυσικής διαδρομής, η οποία...

 
...παρουσιάζει εκτός από ιστορικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.
Πρόκειται για τον Αριστοτελικό Περίπατο, ο οποίος ξεκινά από το προστατευμένο (από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000), Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια (του σημερινού οικισμού των Σταγείρων) και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα (της Ολυμπιάδας), τον τόπο που γέννησε τον Αριστοτέλη.  
Το μήκος της εκτείνεται στα 22 χιλιόμετρα, τα οποία ακολουθούν τα σκιερά μονοπάτια του Αριστοτελικού Βουνού και εναλλάσσονται ανάμεσα σε πολύ πυκνή βλάστηση και σε ξέφωτα με θέα στο γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.
Η συγκεκριμένη διαδρομή, στην οποία διεξάγεται πολυετής έρευνα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ με τίτλο «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών», παρουσιάσθηκε στο κοινό ως :
-          Περιβαλλοντική / Βοτανική Περιήγηση,
-          Περιπατητική Διαδρομή,
-          Ιστορικός Περίπατος
ενώ αποτελεί την πρώτη από τις οκτώ διαδρομές, που συμπεριλαμβάνονται στην αγγλική έκδοση «Mount Athos Area - Routes», η οποία προωθείται από εκπρόσωπο δημοφιλούς γραφείου εναλλακτικού τουρισμού της Βρετανίας, που βρίσκεται για τρεις ημέρες την περιοχή.
Η παρουσίαση του Αριστοτελικού Περιπάτου αποτέλεσε συνέργεια του Οργανισμού και των ακόλουθων φορέων :
1.      Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ. – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Aειφορική εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών (ΒΑΦ)»
2.      Ποδηλατικό Όμιλο ΒΕΛΟΣ
3.      Ε.Ο.Α. Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία
4.      Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης
5.      Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης
εκπρόσωποι των οποίων παραβρέθηκαν στην παρουσίαση και περπάτησαν μεγάλο μέρος της διαδρομής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου