Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ρωσία: Στο +56,8% η αύξηση θεωρήσεων, το οκτάμηνο Ιαν.-Αυγούστου

Σταθερά δυναμική και έντονα αυξητική, υπήρξε η ζήτηση για Ελλάδα από τη ρωσική αγορά και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Προξενείου μας στη Μόσχα, τον Αύγουστο...


...εκδόθηκαν 176.560 θεωρήσεις, δηλαδή κατεγράφη ποσοστό αύξησης της τάξης του 40,6%.
Στην περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ο συνολικός αριθμός θεωρήσεων που χορηγήθηκαν έφθασε τις 776.730 visa, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 56,8%, ένα ποσοστό που καταμαρτυρεί την επίπονη πλην απόλυτα συντονισμένη προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Προξενείο μας - από τον Γενικό Πρόξενο Ι. Πλώτα, την ομάδα του και τους φορείς που βοήθησαν έμπρακτα - προκειμένου να απορροφηθεί η μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για τους ελληνικούς προορισμούς και να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά όλες οι εμπλεκόμενες και ενδιαφερόμενες πλευρές.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπερδιπλασιάστηκε φέτος και ο αριθμός χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων, οι οποίες έφθασαν τις 288.388, με αύξηση 116%!
Η ζήτηση πλέον για θεωρήσεις κινείται στα επίπεδα των 5.600 visa ημερησίως και το Προξενείο είναι έτοιμο να διαχειριστεί οποιαδήποτε πρόσθετη ζήτηση που ενδεχομένως να προκύψει το επόμενο διάστημα, λόγω και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Να προσθέσουμε από την πλευρά μας, ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι εκτιμήσεις για τον συνολικό αριθμό αφίξεων από τη Ρωσία φέτος έχουν μετατεθεί πολύ πέραν του ενός εκατομμυρίου, που ήταν αρχικά, ενώ την τουριστική αγορά στην Ελλάδα την απασχολεί βεβαίως και το θέμα των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των μέσων όρων, σε επίπεδο δαπάνης και διανυκτερεύσεων, των Ρώσων επισκεπτών, θέμα που εξετάζεται και αναλύεται αυτή τη στιγμή από τους τουριστικούς επιχειρηματίες, στους κορυφαίους προορισμούς για τη ρωσική αγορά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου