Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

"Στον πηγαιμό για την Ιθάκη", Αυστραλοί επενδυτές...

Ευπρόσδεκτο και ενθαρρυντικό κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για περιοχές στην Ελλάδα, δεν το συζητούμε αυτό. Αλλά διαβάζοντας για το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι Αυστραλοί Κοινοβουλευτικοί στην υπουργό Όλγα για την Ιθάκη που θέλουν να κάνουν επένδυση με γήπεδα γκολφ (στον πληθυντικό)...


...οπωσδήποτε είναι μία κίνηση που παραξενεύει, τουλάχιστον, όσους παρακολουθούν χρόνια τώρα την τύχη άλλων επενδύσεων αλλά και γνωρίζουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ειδικά ως προς τη δημιουργία γηπέδων γκολφ.
Οι πρόεδροι του Νομοθετικού Συμβουλίου και της Νομοθετικής Συνέλευσης του Κοινοβουλίου της Βικτωρίας, Μπρους Ατκινσον και Κεν Σμιθ, έκαναν λόγο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και σχέδιο επένδυσης στην Ιθάκη, που προβλέπει δημιουργία μονάδας, η οποία θα περιλαμβάνει και γήπεδα γκολφ.
Η Ιθάκη με 96 τ. χιλιόμετρα είναι πάνω από τα όρια (90 τ.χλμ.) των προβλεπόμενων για την ανάπτυξη οργανωμένων υποδοχέων τουρισμού και σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων στη συγκεκριμένη κατηγορία νησιών όπου ανήκει, αλλά αν μιλάμε για γήπεδο 18 οπών, δηλαδή με απαιτούμενη ελάχιστη έκταση 550 στρεμμάτων, συν τα στρέμματα που απαιτούνται για μία ξενοδοχειακή μονάδα ή τουριστικές κατοικίες που θα το υποστηρίζουν, τότε οι επιλογές των επενδυτών δεν θα είναι πολλές. 
Το ψάχνουμε, φυσικά, το θέμα για να μάθουμε περισσότερα, αλλά το επενδύσεις από Ασυτραλούς στην Ιθάκη με επίκεντρο γήπεδα γκολφ, μας ακούγεται λίγο... προχωρημένο.

Μακάρι, πάντως, να είναι μία εφικτή, υλοποιήσιμη και βιώσιμη πρόταση που θα δώσει στο νησί μία σημαντική τουριστική υποδομή και θα το βάλει στον χάρτη της διεθνούς αγοράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου