Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Emirates: "Χρυσό" το δρομολόγιο DXB-ATH-DXB, σε επίπεδο Ευρώπης!

Από τα θετικά και ευχάριστα “παράξενα” της ελληνικής αγοράς, αλλά είναι γεγονός: το δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι – Αθήνα είναι το πιο κερδοφόρο δρομολόγιο της Emirates στην Ευρώπη και η ζήτηση που υπήρξε τη φετινή θερινή περίοδο...


... ανάγκασε την εταιρεία να προγραμματίσει επιπλέον ημερήσιες πτήσεις προς τη χώρα μας, με τις πληρότητες, τη συγκεκριμένη περίοδο, να ξεπερνούν το 90%!
Όπως ανέφερε σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας για την  Ελλάδα και την Αλβανία Mohammad Sarhan tο τελευταίο εξάμηνο η εταιρεία ενίσχυσε τη χωρητικότητα των πτήσεων (capacity) σε ποσοστό 60%, ενώ, κατά το πρώτο εξάμηνο, ο αριθμός των επιβατών ενισχύθηκε κατά 30%.
 Mohammad Sarhan
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, στο συγκεκριμένο δρομολόγιο διακινήθηκαν 122.120 επιβάτες ( 62.438 στο σκέλος Ντουμπάι-Αθήνα).  
Σημαντική αύξηση, σύμφωνα με τον κ. Sarhan, καταγράφεται και στον τομέα φορτίου της Emirates: οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 10%.
Αποτέλεσμα της ζήτησης, είναι η εταιρεία να προγραμματίζει, στις 15 Σεπτεμβρίου, να φέρει ξανά στην Αθήνα για εμπορική πτήση το αεροσκάφος Α380, το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα του στόλου της.
Σημειώνεται ότι η Emirates απασχολεί συνολικά 456 Έλληνες από τους οποίους 346 αποτελούν πλήρωμα καμπίνας και 37 πιλότοι.
Ο μέσος μισθός των μελών του πληρώματος είναι 1.500-2.000 ευρώ, ενώ οι αποδοχές των πιλότων διαμορφώνονται στις 8.000 έως 10.000 ευρώ.

Κύριοι προορισμοί ενδιαφέροντος από την Ελλάδα για την εταιρεία είναι επίσης, η Αυστραλία και η Ν. Αφρική, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες κοινότητες ομογενών, η Μέση Ανατολή, τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού και η Κίνα, μαζί με άλλους προορισμούς της Άπω Ανατολής. 

1 σχόλιο:

  1. Για τους φίλους που μας ρωτάνε: Ναι, από ό,τι καταλαβαίνουμε θα είναι για ένα δρομολόγιο το Α380. Στο σύστημα έχει βγει ως EK105 DXB1005 – 1410ATH 388 και
    EK106 ATH1610 – 2205DXB 388

    ΑπάντησηΔιαγραφή