Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβάσαμε: Τα 500 (!) βαρίδια που βρήκε ο ΟΟΣΑ...

Κορυφαίο: Ούτε εκατό, ούτε καν 300, αλλά τουλάχιστον... 500 ρυθμίσεις που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, έχει καταγράψει ο ΟΟΣΑ στην έκθεση που εκπόνησε για την Ελλάδα, με αντικείμενο τους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού, των οικοδομικών υλικών και του λιανεμπορίου. Όπως διαβάζουμε...


...στα σχετικά ρεπορτάζ, πρόκειται για νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις κ.α, τα οποία οι ερευνητές του ΟΟΣΑ συγκέντρωσαν σε ένα “κυτίο αναφοράς” με στόχο ο διεθνής οργανισμός να προτείνει στην ελληνική Κυβέρνηση τρόπους «ανοίγματος» των κλάδων στον ελεύθερο ανταγωνισμό, χωρίς ιδιαίτερους θεσμικούς περιορισμούς όπως ο βαθμός ευκολίας/δυσκολίας δραστηριοποίησης στην αγορά, επιμέρους κανόνες που επιβάλλονται στους επαγγελματίες, ρυθμίσεις πλαφόν στις τιμές κ.ά. 
Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη θεσμική αναδιοργάνωση της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Το “toolkit” του ΟΟΣΑ συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχνεμπαχ, παράλληλα με τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ξεπάγωμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων, την χρηματοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου, τα εργαλεία ρευστότητας στην αγορά και το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου