Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κοινωνικός Τουρισμός 2012: Έτοιμο να "τρέξει" το πρόγραμμα του ΕΟΤ


- Είναι καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης...

Αμυδρές έως μηδαμινές ελπίδες θρέφουν χιλιάδες δικαιούχοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα προγραμμάτα Κοινωνικού Τουρισμού του... "αείμνηστου" ΟΕΕ ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης θα ανακινήσει το δύσκολο αυτό ζήτημα. Ο υπηρεσιακός υπουργός Α. Ρουπακιώτης...
 
είχε ξεκαθαρίσει προ ημερών ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθούν προγράμματα Κοινωνικού τουρισμού φέτος. Ελλείψει πόρων ήταν η επίσημη αιτιολογία, έδωσε όμως και μία άλλη διάσταση, αναφέροντας ότι επιχειρήθηκε η αποκατάσταση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, αλλά η προσπάθεια αυτή «προσέκρουσε στις περιορισμένες αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Αυτή η θέση έχει αφήσει μία “χαραμάδα” ελπίδας ανοικτή, πλην όμως, φαίνεται ότι τουλάχιστον για το υπόλοιπο της περιόδου, θα είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να διασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια.
Αντιθέτως, στον ΕΟΤ το αντίστοιχο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” είναι έτοιμο να τρέξει, ακόμα και τώρα, τέλη Ιουνίου, εφόσον η νέα πολιτική ηγεσία αποφασίσει να δώσει τη σχετική έγκριση.
Το απαιτούμενο κονδύλι είναι εγγεγραμμένο στον προυπολογισμό του Οργανισμού, ο μηχανισμός είναι έτοιμος να το διεκπεραιώσει και παρά τη στενότητα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός λόγω των γνωστών, εξωγενών παραγόντων, το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.
Ίσως θα είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει η νέα ηγεσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου