Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Το "σωσίβιο" από τη Λιβύη, τώρα... "πνίγει" στα χρέη τα ξενοδοχεία!


-Τα 25 εκατ. ευρώ πλησιάζουν οι οφειλές για τη φιλοξενία των Λίβυων τραυματιών

Αυτό που για αρκετούς μήνες αποδείχθηκε μία αναπάντεχη “σανίδα σωτηρίας” για πολλά ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για πολλά εμπορικά καταστήματα, σήμερα τείνει να λάβει διαστάσεις καταστροφής! Οι οφειλές από το πρόγραμμα νοσηλείας...

...και διαμονής των Λίβυων προς τις ξενοδοχειακές μονάδες που τους φιλοξένησαν και ορισμένες εξακολουθούν να τους φιλοξενούν, φθάνουν πλέον αθροιστικά τα 25 εκατ. ευρώ (!) καθώς τους τελευταίες δύο μήνες τουλάχιστον, δεν έχουν καταβληθεί οι σχετικές πληρωμές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα δεν αφορά μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες που φιλοξενούν Λίβυους στο πλαίσιο αντίστοιχων προγραμμάτων, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία.
Στην Τουρκία, όπου και εκεί οι οφειλές είχαν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, λέγεται ότι το τουρκικό κράτος κατέβαλε τις οφειλές προς τους ξενοδόχους και τις εμπλεκόμενες τουριστικές και νοσοκομειακές επιχειρήσεις δανείζοντας, ουσιαστικά, τη Λιβυκή κυβέρνηση, μέσω της πρεσβείας της.
Η ανησυχία των ξενοδόχων είναι πια πολύ μεγάλη. Οι οφειλές στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι της τάξης των 8-10 εκατ. ευρώ και στην Αθήνα, μεταξύ 12 και 15 εκατ. ευρώ, ενώ οφειλές υπάρχουν και προς άλλα ξενοδοχεία που φιλοξένησαν Λιβύους, σε Κρήτη, Β. Ελλάδα κ.α.
Προ ημερών έγινε συνάντηση στην Πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι σύντομα, εντός των επόμενων εβδομάδων θα εξοφληθούν οι χρεώσεις.
Τεράστια είναι τα ποσά που οφείλονται και στις νοσοκομειακές μονάδες όπου γίνονται οι ιατρικές εξετάσεις και οι θεραπείες.
Ωστόσο, το πρόβλημα είναι πια πολύ σοβαρό για τα ξενοδοχεία, τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν και πιθανές εντάσεις μεταξύ των Λιβύων που παραμένουν σε αυτά, καθώς έχει σταματήσει και η καταβολή του επιδόματος των 500 ευρώ, που έπαιρνε κάθε εβδομάδα, κάθε ένας από τους ασθενείς.
Θυμίζουμε ότι το κράτος της Λιβύης καλύπτει πλήρως τα έξοδα θεραπείας, αποθεραπείας στα Κέντρα Υγείας και στις Κλινικές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και τα έξοδα διαμονής και διατροφής στα ξενοδοχεία.
Θυμίζουμε επίσης, ότι το όλο θέμα και η τουριστική του διάσταση είχε βγει στη δημοσιότητα από εμάς τον περασμένο Δεκέμβριο και με διάφορες συνέχειες...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου