Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αερομεταφορές: Το "παράθυρο ή διάδρομο;" χρεώνεται πλέον...


Εφαρμόζεται από τις περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ εδώ και λίγο καιρό και ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Η πολιτική των εταιρειών να χρεώνουν περισσότερο όσους επιβάτες ζητούν θέση στο παράθυρο ή στον διάδρομο...

...προκαλεί διαμαρτυρίες και παράπονα από μεγάλο ποσοστό επιβατών με κυριότερο επιχείρημα ότι η χρέωση των συγκεκριμένων θέσεων δημιουργεί προβλήματα σε οικογένειες, γκρουπ και άλλες περιπτώσεις επιβατών που θέλουν ή πρέπει να κάθονται δίπλα όταν ταξιδεύουν.
Οι χρεώσεις μπορεί να φθάσουν έως και 29 δολάρια για τις πτήσεις εσωτερικού και έως και 59 δολάρια για τις διεθνείς πτήσεις και στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, αφορούν τις σειρές καθισμάτων από μπροστά μέχρι και τη μέση της καμπίνας των επιβατών.
Οι εταιρείες από την πλευρά τους, επικαλούνται τα γνωστά περί “περισσότερων επιλογών στους πελάτες ως προς τις θέσεις” και νέες υπηρεσίες. 
Σε κάθε περίπτωση, δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή στη νέα αυτή πρόσθετη χρέωση που έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων, τα τελευταία χρόνια. 
Το ζήτημα για εμάς, φυσικά, είναι πότε... θα μας έρθει και στην Ευρώπη και στους περιφερειακούς αερομεταφορείς - πέραν της Ryanair που χρεώνει κάποιες θέσεις, π.χ. στις εξόδους κινδύνου - και από που θα αρχίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου