Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΞΕΕ ΙΙ: On line οι πρώτες ενδείξεις ανάσχεσης της μείωσης των κρατήσεων


- "Ρεκόρ" κρατήσεων την 18η Ιουνίου...

Η αρνητική πορεία των προκρατήσεων φαίνεται να αντιστρέφεται αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Trivago, στο χρονικό διάστημα 18 έως 24-6-2012 καταγράφεται αύξηση στις κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς μέσα από τις διεθνείς πλατφόρμες της εταιρείας κατά 77% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά μέσω της ελληνικής πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 69% έναντι της ίδια περιόδου το 2011.
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της Expedia. Μέσα από την πλατφόρμα της, καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων κατά 27% το διάστημα 18-24 Ιουνίου 2012 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΞΕΕ ο σύμβουλος επικοινωνίας του, Στέφανος Ησαίας, ενδεικτικά σημειώνεται ότι η 18η Ιουνίου ήταν η μέρα κατά την οποία σημειώθηκε ρεκόρ κρατήσεων προς την Ελλάδα.
«Είναι φανερό πως η πολιτική αστάθεια ανησυχούσε πολλούς τουρίστες. Μόλις απομακρύνθηκε ο κίνδυνος αρνητικών εξελίξεων στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο έσπευσαν οι τουρίστες να οριστικοποιήσουν τα ταξίδια τους στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εξίσου ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρέχει η Expedia για τις αναζητήσεις και τις κρατήσεις αλλοδαπών πελατών κατά την προεκλογική περίοδο. Τον τελευταίο μήνα οι αναζητήσεις για Ελλάδα παρουσίαζαν σημαντική άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2011. Απεναντίας οι κρατήσεις κινούνταν ελαφρώς καθοδικά.
Οι σημαντικότερες αυξήσεις κρατήσεων μετά τις εκλογές αφορούν στους δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής χώρας, με την Κέρκυρα να είναι στο +82%, τη Σαντορίνη στο +74%, τα Χανιά +76% και τη Μύκονο +27%. Μόνο η Αθήνα εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό έδαφος με -2%. Οι περισσότερες κρατήσεις προήλθαν από ΗΠΑ, Ιταλία και Αγγλία ενώ η Γερμανική αγορά παρουσίασε πτώση 2%.
Πορεία των τιμών
Από τις εκτιμήσεις των προέδρων των ξενοδοχειακών ενώσεων προκύπτει ότι αυτή τη στιγμή τα τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία της χώρας προσφέρουν τιμές που μεσοσταθμικά κυμαίνονται γύρω στο 15% χαμηλότερα από πέρυσι. Στα ξενοδοχεία των χαμηλότερων κατηγοριών οι μειώσεις κυμαίνονται μεσοσταθμικά στο 23%.
Οι μικρότερες μειώσεις τιμών καταγράφονται στην Κρήτη και τα Ιόνια νησιά, ενώ οι μεγαλύτερες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα. Οι προαναφερόμενες μειώσεις σχετίζονται με τις τιμές διάθεσης δωματίων σε μεμονωμένους πελάτες. Κατά συνέπεια, οι τελικές μειώσεις που θα καταγράφουν απολογιστικά εικάζεται βάσιμα ότι θα συγκρατηθούν σε μονοψήφια ποσοστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου