Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Foreign Office: Αυξημένες οι συλλήψεις Βρετανών σε τουριστικούς προορισμούς

Αυξημένος κατά 6% είναι ο αριθμός συλλήψεων Βρετανών υπηκόων στο εξωτερικό, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση - British Behaviour Abroad Report - του Foreign Office. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις περιστατικών κατεγράφησαν σε ΗΠΑ και Ισπανία…


...kαι ειδικά στην τελευταία υπήρξε έξαρση των συλλήψεων καθώς ήταν κατά 9% περισσότερες, πλησιάζοντας τις 2.000.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα – η πλήρης έκθεση δημοσιεύεται στις αρχές Αυγούστου – στο διάστημα Απριλίου 2011 και Μαρτίου 2012 έγιναν συνολικά 6.015 συλλήψεις Βρετανών υπηκόων στο εξωτερικό, από 5.700 το αντίστοιχο διάστημα της περιόδου 2010-2011.
Σύμφωνα με τις αναφορές των Πρεσβειών και των Προξενείων, τα περισσότερα περιστατικά έχουν να κάνουν με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και μέθη, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως Κανάρια Νησιά, ηπειρωτική Ισπανία, Βαλεαρίδες, Μάλτα και Κύπρος.
Σε άλλους προορισμούς, όπως Σερβία, Περού, Βραζιλία και Τζαμάικα, οι συλλήψεις σε ποσοστό άνω του 70%, αφορούν χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Περίπου τα μισά από τα περυσινά περιστατικά συνολικά, αφορούν άτομα ηλικίας κάτω των 34 ετών.
Για την Ελλάδα δεν είδαμε κάτι συγκεκριμένο στη σημερινή αναφορά. Στην περυσινή έκθεση, η χώρα μας ήταν στην ένατη θέση με 112 συλλήψεις, αριθμός μάλιστα αισθητά μειωμένο από την αντίστοιχη έκθεση του 2009-2010.
Στα περιστατικά βιασμών, όμως, ήμασταν στην τρίτη θέση, μετά την Ισπανία και την Τουρκία, με 15 περιστατικά.
Όπως σχολιάζουν στελέχη του Foreign Office, το να κατέχει κανείς βρετανικό διαβατήριο δεν σημαίνει και ότι χαίρει κάποιου είδους ασυλίας έναντι των νόμων άλλων κρατών, ούτε ότι μπορούν οι βρετανικές προξενικές αρχές να διασφαλίσουν έξοδο από τη φυλακή ή ακόμα και «ειδική» μεταχείριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου