Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Της Ημέρας (Αποκαλυπτικό παραλήρημα θερινής νυκτός)


*

Αγαπητό μου lobby,
να’ σαι καλά που έβαλες όλη την επιστολή της Επιτροπής Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτες τις σκοτεινές και δύσκολες ώρες, υπάρχει πολύς κόσμος που ψάχνει απεγνωσμένα για λίγες στιγμές αναψυχής. Άσε που έτσι άδεια που είναι τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια...

...μέρες Ιούνη, “καρδιά” περιόδου παρά κάτι, να’ χουν και κάτι να περνάνε την ώρα τους, οι άνθρωποι. 
Από την άλλη, μπορεί να σε κατηγορήσουν και για ηθική αυτουργία. Ναι, ναι. Γιατί δεν θέλει και πολύ κανένας χριστιανός που θα κάτσει να τα διαβάσει αυτά, λέξη προς λέξη, να βαρέσει πίεση-ταβάνι! 
Για τα φάσκελα και τα “γαλλικά” που πέφτουν, δεν το συζητώ, αυτά είναι και εκτόνωση.
Έχει και μία άλλη φάση βεβαια το θέμα. Στην εκθεσούλα ιδεών αυτή, κάπου λέει ότι έχουν καταρτίσει... “επεξεργασμένο σχέδιο”! 
Δεν μας το λένε από τώρα, όμως. Βέβαια. Τι; Αν δεν κάνουν κυβέρνηση, να “καούν” οι πατέντες, οι πρωτοποριακές ιδέες; Να τις αντιγράψουν τα άλλα κόμματα και οι ανταγωνιστές μας;
Πριτς! Όλες οι Συνιστώσες έκαναν μπρέϊν-στορμινγκ για να την... επεξεργασία. 
Μερόνυχτα ολόκληρα. 
Υπάρχουν και μαρτυρίες. 
Κάτι τύποι στα Εξάρχεια έβλεπαν σκιώδεις φιγούρες να κυκλοφορούν τα βράδυα και να μονολογούν. Άλλος μουρμούριζε για συντελεστές ΦΠΑ, μάρκετινγκ και τιμολογιακές πολιτικές. Άλλος, παραπέρα, κάτι για κο-οπ, τουρ οπερέϊτορς και τσάρτερ. Και κάθε τόσο, ακουγόταν ένα “Εοοοοοοτ”, “Εοοοοοοτ”, σαν βουητό, εξώκοσμο.
Στο Παγκράτι, δύο πλακωνόντουσαν για τα βίζα σέντερς και που πρέπει να ανοίξουν και στους Αμπελοκήπους, μία γυναίκα είχε απλώσει έναν τεράστιο τοπογραφικό χάρτη της Ελλάδας και έβαφε με ένα πινέλο μισού μέτρου, με αλογίσια τρίχα, τις περιοχές που δεν θα επιτρέπονται επενδύσεις
Έπιασε να βάφει και πεζοδρόμιο, κάποια στιγμή, γιατί δεν έφτανε ο χάρτης.
Μία άλλη κυρία, “έσπασε” από την πίεση, εκεί στο Νέο Κόσμο. Έπιανε το κεφάλι της και ούρλιαζε “δεν μπορώ άλλο μπραντ μόνιτορινγκ!”, “δεν αντέχω το ρεπουτέισον μαναντζμεντ!”, “ποιά είναι αυτή η ΜΗΤΕ;”. 
“Δεν ξέρω” ακούστηκε από μία ταράτσα. “Εσύ ξέρεις ποιος είναι αυτός ο Άρσης Καμποτάζ;”.
Και σε ένα άλλο περιστατικό, κάποιος κύριος σταματούσε κόσμο στον δρόμο και τους ρωτούσε με μάτι γυαλισμένο, αν το λόου κοστ στο κάρριερς είναι για εκπτώσεις ή για οκτάνια.
Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες που ορκίζονται ότι είδαν αυτές τις μέρες στον ΕΟΤ, παλιά στελέχη που είχαν να εμφανιστούν χρόνια και ζαμάνια, να κάνουν περατζάδα και να χαμογελάνε με νόημα και συμπόνοια. Αλλά αυτό δεν το πολυπιστεύω, να σου πω την αλήθεια... 
Όχι lobby μου. Το σχέδιο, αν είναι, θα το μάθουμε κατευθείαν. Στην πράξη. Για αυτό και κρατήθηκαν τόσες μέρες - από τις προηγούμενες εκλογές μπορώ να σου πω - να μην στείλουν την επιστολή. 
Για να μην αρχίσει και ρωτάει και πιέζει ο κόσμος του τουρισμού να μάθει. 
Αφού λένε ότι είχαν βάλει ηλεκτρικό κουμπί στον Αλέξη και μόλις πήγαινε να πει τη λέξη “Τουρισμός”, τζιιιιιιιιτ, του τράβαγαν μία εκκένωση καμιά πενηνταριά βολτ και το έκοβε! 
Γι’ αυτό μία μέρα που κάτι έλεγε που ακούστηκε σαν κατάργηση της τουριστικής κατοικίας, είχε μία έκφραση κάτι σε αγωνία και σφίξιμο. Αυτό, δεν άντεξε, το είπε και ας του σηκώθηκε και το τσουλούφι από το ηλεκτρικό.
Τελικά, στον Τουρισμό το σασπένς είναι νόρμα. Λες, ας πούμε, για παράδειγμα, τι μπορεί να έρθει στον τομέα ύστερα από έναν Μαρκόπουλο
Τσαφ! "Σκάει" ένας Γερουλάνος. Και πάνω που πας να παρηγορηθείς με την Γκερέκου, "τσαφ!", "σκάει" ένας Νικητιάδης
Και μετά;
Κλείνω το παραλήρημα αποκαλύψεων, δανειζόμενος ένα απόσπασμα από την επιστολή:
Ο κόσμος του Τουρισμού έχει σοβαρούς λόγους υπερψήφισης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, γιατί αυτός θα εγγυηθεί, με πράξεις και όχι με λόγια, μια ολοκληρωμένη προγραμματισμένη ορθολογική ανάπτυξη του τομέα προς το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, των επαγγελματιών του τουρισμού και των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις”.
Σνιφ...
Με αγάπη (ΣΥΡΙΖμένη)
angel









* Gustav Courbet, The Desperate Man

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου