Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μέχρι της 8ης πρωϊνής, οδεύαμε προς αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού...


Πρόσεξε πρόεδρε...
ορκίστηκες
Σαφώς και μπήκε στο “τραπέζι” θέμα ανασύστασης του υπουργείου Τουρισμού και φυσικά ακούγεται παντού το όνομα της Ο. Κεφαλογιάννη ότι θα το αναλάβει. Μέχρι και πριν από λίγο, όμως, τίποτα δεν είχε οριστικοποιηθεί, ενώ υπήρξαν χθες και πιστεύουμε ότι θα...

...συνεχιστούν το πρωί και αρκετές “σκέψεις”, για να μην πούμε ακριβώς διαφωνίες ή αντιδράσεις, για το διαδικαστικό, κυρίως, θέμα της σύστασης του υπουργείου.
Συζήτηση που περιλαμβάνει και το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά από χθες το απόγευμα και το ξεχασμένο Μακεδονίας- Θράκης.
Φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα μη σύστασης αυτόνομου υπουργείου και ότι ο Α. Σαμαράς τηρεί τη ρητή δέσμευσή του και επ’ αυτού δεν υπήρξαν και ιδιαίτερες τοποθετήσεις από την πλευρά των άλλων κομμάτων. Θα λέγαμε δε, ότι κράτησαν μία στάση λίγο-πολύ γνωστή στον τουριστικό κόσμο, δηλαδή ελαφρώς... αδιάφορη.
Θα το... υπουργοποιήσει
το κορίτσι;*
Υπήρχαν σκέψεις να μην γίνει τώρα η ανασύσταση αλλά αργότερα, κάτι που φαίνεται ότι εγκαταλείπεται ως πιθανότητα από χθες το βράδυ. 
Από την άλλη πλευρά, ως προς τη σύσταση υπουργείου Τουρισμού, υπήρχαν δύο επιλογές. Σύσταση αμέσως και με άμεση μεταφορά αρμοδιοτήτων από άλλα υπουργεία ή επανασύσταση τώρα ως έχει και οριστική θεσμοθέτηση των αρμοδιοτήτων εντός διμήνου με ειδική νομοθετική παρέμβαση.
Εδώ είμαστε, ως διαδικασία, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές μας τελευταίες πληροφορίες. 
Αυτό απομένει να οριστικοποιηθεί εντός των επομένων ωρών.
Όσο για τα πρόσωπα για τις άλλες θέσεις του σχήματος, έχουν φθάσει στα αυτιά μας τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς.
Ως προς τα μέχρι τώρα, εντάξει, παραδεχόμαστε ότι από προχθες το βράδυ έφθασαν σε εμάς οι πρώτες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τα πρόσωπα αλλά και για το σχήμα του υπουργείου. 
Όπως, όμως, έχει δείξει η εμπειρία… αμέτρητων σχηματισμών κυβερνήσεων και ανασχηματισμών των τελευταίων δύο δεκαετιών, αλλαγές – οι λεγόμενες «καραμπόλες» - μπορεί να προκύψουν μέχρι και λίγα μόλις λεπτά προ των επίσημων ανακοινώσεων. Και για πρόσωπα και για τομείς ολόκληρους... 
Για αυτό και είμαστε, πάντα, επιφυλακτικοί.

(* η φωτό είναι από το anogi.gr, αλλά δεν βρήκαμε κάποιο όνομα για να του την αποδώσουμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου