Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προσδοκίες "ανάνηψης" κρατήσεων αν...


-...σχηματιστεί τώρα κυβέρνηση και εφόσον κινητοποιηθεί αμέσως
- Πρώτος "στόχος", να καλυφθούν τα ανησυχητικά κενά στο διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου

Περιμένουμε και σήμερα τις εξελίξεις και πληροφορίες, αξιόπιστες, κυκλοφορούν με το σταγονόμετρο. Όπως αποκαλύψαμε χθες, ο τουριστικός κόσμος πέρασε τα μηνύματά του προς τον Α. Σαμαρά σε σχέση με τον τομέα Τουρισμού και τις δεσμεύσεις στις οποίες...

...έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ γενικώς προς κάθε άλλη πολιτική πλευρά, η διάσταση που τίθεται είναι ότι κάθε μέρα που περνάει χωρίς κυβέρνηση και χωρίς ξεκάθαρα μηνύματα σταθερότητας και προγραμματικών λύσεων, τόσο παρατείνεται και η "κωματώδης" κατάσταση που έχει επέλθει στο μέτωπο των κρατήσεων.
Προσδοκία και ελπίδα της τουριστικής αγοράς είναι ότι με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, τη δημοσιοποίηση των προγραμματικών δηλώσεων και την εικόνα προς τα έξω ότι η χώρα εισέρχεται σε νέα φάση διακυβέρνησης και προγραμματισμού, θα “ξεμπλοκάρουν” σταδιακά οι κρατήσεις για το υπόλοιπο της περιόδου και ιδίως για την περίοδο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου, όπου αυτή τη στιγμή παρατηρούνται ανησυχητικά και πρωτοφανή “κενά”.
Δεν είναι απολύτως μετρήσιμο αυτή τη στιγμή, πόσες από τις κρατήσεις που δεν έγιναν από την εβδομάδα μετά την 6η Μαίου μέχρι και τωρα χάθηκαν οριστικά προς άλλους προορισμούς.
Αυτό απομένει να διαπιστωθεί στην πορεία και ανάλογα και με την ένταση και έκταση της “αναπήδησης’ του ρυθμού των κρατήσεων.
Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αν η νέα κυβέρνηση επιδείξει τη δέουσα σημασία για τον τομέα Τουρισμού και την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, τότε ίσως βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση και ανακτηθεί αρκετό από το χαμένο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου