Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Vodafone Explore Greece: Το... "απλικέισο" για τον τουρισμό που σας λέγαμε, είναι εδώ


Όπως ίσως ακούσατε, αλλά σίγουρα, όπως έχετε διαβάσει σε εμάς από την περασμένη εβδομάδα, ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Vodafone και το ΞΕΕ - για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου, ομολογουμένως δεν είχαμε πλήρη εικόνα - προχώρησαν στην ανάπτυξη εφαρμογής, δηλαδή “απλικέισο” για την τουριστική Ελλάδα και το παρουσίασαν...

...σήμερα.
Πρόκειται για έναν τουριστικό οδηγό της χώρας, με πλούσιο οπτικοακουστικό περιεχόμενο, που θα ενημερώνεται συνεχώς, στον οποίο έχουν από σήμερα έχουν πρόσβαση δωρεάν οι χρήστες smartphones τόσο από την παγκόσμια συνδρομητική βάση της Vodafone όσο και των άλλων δικτύων. Οι συνδρομητές της Vodafone, επιπλέον, στην παρούσα φάση θα έχουν το προνόμιο των εκπτώσεων σε τουριστικά πακέτα στη χώρα μας, δωρεάν είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και εκπτώσεις στα εισιτήρια της «Ολυμπιακής».
Η εφαρμογή «Vodafone Explore Greece» είναι μοναδική στο παγκόσμιο δίκτυο της Vodafone και είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν ανάλογες εφαρμογές και σε άλλες χώρες που ο όμιλος έχει παρουσία. Αυτήν την περίοδο αναπτύσσεται, εκτός από την Ελλάδα, σε Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ολλανδία και Ιταλία, όπου η Vodafone έχει 90 εκατ.συνδρομητές. Παγκοσμίως οι συνδρομητές της φτάνουν τους 390 εκατομμύρια.
Ολο το πρόγραμμα είναι απλό στη χρήση τους, με πληροφορίες για κάθε τι που ενδιαφέρει τον τουρίστα (παραλίες, διασκέδαση, ξενοδοχεία, εστίαση, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.), ενώ παρέχεται η δυνατότητα χρήσης GPS τοποθεσίας, για να μπορεί ο χρήστης να ενημερώνεται όπου και αν βρίσκεται για το τι υπάρχει γύρω του. 
Για τους ξένους χρήστες που δεν μιλούν ελληνικά, η εφαρμογή διαθέτει βασικές φράσεις μεταφρασμένες, αλλά και ηχητική βοήθεια που τις αναπαράγει για μεγαλύτερη ευκολία.
Πολύ σημαντικός είναι και ο διαδραστικός χαρακτήρας της εφαρμογής, καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες τόσο στο facebook, όσο και στην εφαρμογή και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. 
Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για smartphone κινητά με λειτουργικό android ενώ τις προσεχείς ημέρες θα είναι διαθέσιμη και για τα iPhone
Επισημαίνουμε δύο σημεία που για εμάς έχουν ειδικό ενδιαφέρον και τα είχαμε θίξει κιόλας. Πρώτον, ότι ο ΕΟΤ δεν επιβαρύνεται ούτε με ένα ευρώ από αυτή τη συνεργασία και δεύτερον, σύμφωνα με τον γ.γ. του Οργανισμού, Γ. Κολέτσο, ο ΕΟΤ είναι ανοιχτός και στις άλλες εταιρείες τηλεφωνίας για ανάλογες συνεργασίες, όπως και ευρύτερα με ιδιωτικές εταιρείες για δράσεις, που θα συμβάλουν στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου