Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Βρετανικό site για ferries αναφέρει αύξηση 76% για Ελλάδα!


Αυτό είναι μάλλον από πιο θετικά αλλά και δυσεξήγητα της περιόδου. Εντυπωσιακή αύξηση στις κρατήσεις για προορισμούς στην Ελλάδα, αναφέρει ότι καταγράφει από τις αρχές Μαίου, το site ηλεκτρονικών πωλήσεων ακτοπλοίας directferries.co.uk. Σύμφωνα με στοιχεία που...

...δημοσιοποίησαν χθες οι υπεύθυνοι του site, οι κρατήσεις για την Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση 76%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι! 
Μέχρι εδώ, έχει ενδιαφέρον το θέμα, καθώς  φαίνεται ότι οι Βρετανοί και οι άλλοι χρήστες του portal, ανακαλύπτουν “ευκαιρίες” και καλές “προσφορές” στην ελληνική ακτοπλοία, κάτι που εμείς οι Έλληνες ακόμα το ψάχνουμε.
Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το 58% των κρατήσεων μέσω του site, αφορούν την ηπειρωτική Ελλάδα ως προορισμό και όχι τα νησιά, καθώς τα νησιά του Ιονίου ακολουθούν σε απόσταση, ως δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμό με 18% και από κοντά και οι Κυκλάδες με 17%.
Η Κρήτη εμφανίζει μείωση 50% σε σύγκριση με πέρυσι, με μερίδιο κρατήσεων περιορισμένο γύρω στο 2%.
Δεν καταφέραμε να διευκρινίσουμε ποια λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας αφορούν οι κρατήσεις, διότι αν είναι π.χ. η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα, τότε είναι σαφές ότι η αύξηση αφορά εισερχόμενο τουρισμό με αυτοκίνητα κ.λπ., διάσταση που έχει φυσικά και αυτή τη δική της σημασία και ερμηνεία.
Οι υπεύθυνοι του site, πάντως, σχολιάζουν ότι δεν έχουν καταγράψει ποτέ ξανά τέτοια αύξηση στα δρομολόγια στην περιοχή της Ελλάδας και το αποδίδουν στις “καλές ευκαιρίες” που προσφέρουν...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου