Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"Κρητικός (;) δάκτυλος" αναστατώνει το Μέγαρο Μαξίμου!


Πραγματικό περιστατικό: Ευρεία σύσκεψη με δύο υπουργούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων και φορέων του δημοσίου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή. Μεταξύ άλλων θεμάτων η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και η επικοινωνιακή...
 
...προσπάθεια που ξεκίνησε με αιχμή του δόρατος το νέο πρόγραμμα του ΕΟΤ true Greece. 
Κάποια στιγμή, μπαίνει στην αίθουσα σερβιτόρος που φέρνει μπουκάλια νερό. 
Ξέρετε, έτσι με την υγρασία της δροσιάς να θολώνει το εξωτερικό τους, να σε κάνει να πλαταγίζεις τη γλώσσα σου από τη δίψα.
Πρώτη, όπως μαθαίνουμε, πήρε ένα μπουκάλι και γέμισε το ποτήρι της η υπηρεσιακή Τατιάνα.
Κατεβάζει την πρώτη γουλιά απνευστί και πριν προχωρήσει στη δεύτερη, γουρλώνει τα μάτια, τινάζεται πάνω και με μία φοβερή έκφραση, κάτι μεταξύ έκπληξης και σοκ, αρχίζει να βγάζει... ατμούς από τα αυτιά, κατά το λαϊκώς λεγόμενον!
Πανικός και αμηχανία περίξ της τράπεζας της αιθούσης!
Μέχρι που, αφενός μεν κατάφερε να πάρει ανάσα η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και δύο τρεις άλλοι, πιο καχύποπτοι μύρισαν τα ποτήρια τους:
Το δροσερό υγρό δεν ήταν νεράκι αλλά... τσικουδιά! 
Που προφανώς κάποιος είχε βάλει να δροσίζεται στο ψυγείο του κυλικείου του Μεγάρου Μαξίμου, για να την απολαύσει σε πιο δύσκολες ώρες της ημέρας.
Όπως σχολίασε  ένας εκ των παριστάμενων στη σύσκεψη, πάντως, “σε συζήτηση για τον Τουρισμό, έπρεπε να υπάρχει και ένα παραδοσιακό προιόν...” 
Μεταξύ μας, πάντως, όποιος έχει μπει σε κρητικό σπίτι ή σε σπίτι κρητικών, τότε γνωρίζει οπωσδήποτε, ότι αυτό που συνέβη στο Μαξίμου είναι ένα από τα συνηθέστερα “ατυχήματα”, ιδίως το καλοκαίρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου