Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

P. Long από τα Χανιά: Εκτίμηση για μείωση 10%-15%, φέτος, από TUI για Ελλάδα


-  Στο 20% η υποχώρηση των κρατήσεων αυτή τη στιγμή
- Ζητάει "ρεαλιστικές", δηλαδή χαμηλότερες, τιμές για  το 2013
- Έθεσε και θέμα Ryanair: "Περιμένουμε ακριβώς τα ίδια..."

O Mr. TUI Travel
στο βήμα
Απλός, αφοπλιστικός, ξεκάθαρος. Ο Peter Long θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και ισχυρά στελέχη της τουριστικής αγοράς παγκομίως, αυτή τη στιγμή. Και φυσικά δεν είναι τυχαία επικεφαλής του κορυφαίου τουριστικού οργανισμού TUI Travel plc τόσα χρόνια. Η χθεσινή του παρουσία στα Χανιά είχε δύο διαστάσεις: Έδωσε σαφή εικόνα της αγοράς αλλά έστειλε και σαφή μηνύματα...

...προς κάθε κατεύθυνση: ξενοδόχους, πολιτική ηγεσία, τουριστικούς επιχειρηματίες, ανταγωνιστές.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά και συνοπτικά, ο κ. Long:
  • Δήλωσε ότι υπάρχει μείωση κρατήσεων για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή της τάξης του 20% (από TUI) και εκτίμησε ότι η χρονιά μπορεί να κλείσει με μείωση μεταξύ 10%-15%
  • Διαμήνυσε προς τους ξενοδόχους - ας μην ξεχνάμε ότι είναι περίοδος υπογραφής συμβολαίων για την επόμενη χρονιά, ασχέτως του ότι όλοι περιμένουν τις εκλογές - ότι θα πρέπει να δώσουν προσφορές και καλύτερες τιμές για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί θετική δυναμική για το 2013. “Χρειάζεται ρεαλιστική προσέγγιση” είπε κατά λέξη, χαρακτηρίζοντας τις τιμές “πολύ σημαντική παράμετρο στην σχέση μας με τους συνεργάτες μας”...

Με τον Garry Wilson, Product & Purchasing
Director  του Ομίλου

  • Σχολίασε ότι η μεγάλη μείωση των κρατήσεων οφείλεται σχεδόν εξ ‘ ολοκλήρου στην αρνητική δημοσιότητα και εικόνα της Ελλάδας στις μεγάλες αγορές προέλευσης τουριστών. “Είναι περισσότερο πρόβλημα εντυπώσεων, παρά πραγματικότητας” είπε χαρακτηριστικά.
  • Έθεσε ευθέως - “ωμά” θα λέγαμε - θέμα “άνισης μεταχείρισης” με χαρακτηριστικό παράδειγμα-στόχο την Ryanair, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι ο TUI Travel δεν πρόκειται να αποδεχθεί “πολιτικές διακρίσεων”, ιδίως από την πλευρά του ελληνικού κράτους, όπως π.χ. σε θέματα κόστους χρήσης και τελών αεροδρομίων ή σε ενέργειες συνδιαφήμισης!
  • Περιμένουμε τα ίδια ακριβώς”  τόνισε απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτησή μας για το αν εννοεί και τις “επιδοτήσεις” μέσω διαφήμισης που γίνονται από προορισμούς προς την Ryanair.
  • Μεταξύ άλλων, σχολίασε  ως “απογοητευτικό” το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από το ελληνικό κράτος, αναφέροντας ως παράδειγμα το θέμα των ενεργειών συνδιαφήμισης, στις οποίες προχώρησε ο TUI δαπανώντας σημαντικά ποσά από την πλευρά του, αλλά ακόμα δεν έχει εισπράξει τα οφειλόμενα από την ελληνική συμμετοχή. 
  • Σχολίασε ότι για να εξομαλυνθεί η κατάσταση ως προς τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, θα πρέπει να προκύψει κάποια κυβέρνηση, έστω και συνεργασίας, η οποία θα πρέπει να στείλει, αμέσως, με μηνύματα σταθερότητας, με σαφήνεια και με ξεκάθαρες θέσεις.
Το βραβείο της Ένωσης
Ξενοδόχων Χανίων
στον P. Long
 από τον
Περιφερειάρχη
Γενικά εκφράστηκε αρκετά θερμά για την Ελλάδα και την μακροχρόνια συνεργασία του ομίλου με τα ξενοδοχεία και τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικά για την   Κρήτη, τόνισε ότι είναι ένας προορισμός με σημαντική ζήτηση και ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές
Αυτά για αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου