Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ιταλία: Ντοκυμαντέρ... υψηλής θέασης για ελληνικά νησιά


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, στην Ιταλία, ο τηλεοπτικός παραγωγός A. Dinitto, δημιουργεί δύο ξεχωριστά στο είδος τους τουριστικά  ντοκυμαντέρ για τη Ρόδο, Κώ, Κάρπαθο  και για τα νησιά του Ιονίου για λογαριασμό της Ιταλικής Κρατικής  Τηλεόρασης RAI-3 και του τουριστικού προγράμματος  “Alle Falde del Kilimangiaro" .

Πρόκειται για την κορυφαία τουριστικού περιεχομένου τηλεοπτική εκπομπή της Ιταλικής  Τηλεόρασης με θεαματικότητα που  ξεπερνά το 1.500.000 τηλεθεατές - τηλεοπτικό μερίδιο περίπου 10% - και μεταδίδεται κάθε Κυριακή απόγευμα.
Το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία, βέβαια, που είχε δει και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με την RAI από τις αρχές του χρόνου, συνεργάστηκε με τους τοπικούς ελληνικούς φορείς για τη φιλοξενία, διευκόλυνση και διακίνηση των συνεργείων.
Ο χρόνος προβολής των ντοκυμαντέρ υπολογίζεται τον Φεβρουάριο 2013 και δεδομένου οτι το τελικό προιόν ειναι περιουσιακό στοιχείο της  RΑΙ προβλέπονται και επαναλήψεις  μέσω ειδικών προγραμμάτων και απο τα κανάλια της δορυφορικής Κρατικής Τηλεόρασης.
Είναι και η παρουσιάστρια,
Licia Colo, κουκλάρα,
δεν το συζητάμε...
Η αλήθεια είναι ότι φέτος, υπήρξε ικανοποιητική ελληνική παρουσία στην τηλεοπτική “αρένα” της Ιταλίας μέσω τηλεοπτικών  παραγωγών, που οργανώθηκαν - συντονίστηκαν με συμβολή του Γραφείου του  ΕΟΤ:  απο την RAI3  αφιερώματα  στην  Κρήτη (19/2/2012)  και την Χαλκιδική  (26/2/2012), απο το RETE 4TV– PIANETA MARE  στην Ιο (4/3/2012) , απο την  RAI3 – Alle falde del Kilimangiaro στις Κυκλάδες  (11/3/2012) και τα  Νησιά του Βορείου Αιγαίου (25/3/2012) , απο το RETE 4 ΤV– Donaventura  / Ηπειρωτική -Νησιωτική Ελλάδα  (29/4/2012)  και  CANALE ITALIA – στην Kρήτη (03/6/2012).
Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι και οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και με την οικονομία τους και με τους οικογενειακούς και προσωπικούς προυπολογισμούς, κατάσταση που αναμένεται να επηρεάσει και τσ σχέδια των διακοπών τους.
Η Ελλάδα, πάντως, παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις όσων πρόκειται να ταξιδέψουν φέτος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου