Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σε διαβούλευση ο Κανονισμός για τα τεχνικά παίγνια και..


- ...το "δούλεμα" που μας έριχναν ο Γ. Παπακωνσταντίνου και η παρέα του για τα τυχερά

Χμμμ. Την περασμένη Τετάρτη, ημέρα που όλη - ή σχεδόν όλη - η Ελλάδα ασχολιόταν με το αν θα βγει κυβέρνηση και τι κυβέρνηση θα είναι αυτή, αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων το Σχέδιο Κανονισμού Ηλεκτρονικών...


...Τεχνικών – Ψυχαγωγικών Παιγνίων.
Όχι, δεν υποννοούμε κάτι, άλλωστε μιλάμε για τον Κανονισμό των Τεχνικών-Ψυχαγωγικών και ουχί των τυχερών, τουτέστιν των πολυσυζητημένων VLTs  ή άλλως, τα γνωστά πανελληνίως και ως “φρουτάκια”.
Αλλού είναι το θέμα, ζήτημα, “σκάνδαλο”, “απάτη”  όπως θέλετε πείτε το αν και τώρα πια το μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στην ιστορία. 
Διότι όπως πολύ ορθώς επισημαίνει και παραδέχεται η ΕΕΕΠ, “η θέσπισή του, εκτός των άλλων, θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την άρση του προστίμου των 31.000 Ευρώ περίπου ημερησίως, που πληρώνει από το 2009 η Ελλάδα, μετά από απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου διότι δεν έχει ρυθμίσει την αγορά των παιγνίων, αυτών, δημιουργώντας έτσι εμπόδια σε εκείνους που ενδιαφέρονται να εισέλθουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά”.
Αυτός ο Κανονισμός, λοιπόν, είναι το ζήτημα και όχι τα τυχερά παίγνια, για τα οποία είχαν “λυσσάξει” ο Γ. Παπακωνσταντίνου και οι περί αυτού, να μας πείσουν έναν χρόνο και κάτι, επιχειρώντας μάλιστα επανειλημμένα να παραπληροφορούν σχετικά με την ουσιώδη αυτή διαφορά μεταξύ τεχνικών και τυχερών ως προς το πρόστιμο. Και που τελικά πέρασαν τον Νόμο.
Απλώς, έχει σημασία να το ξαναθυμηθούμε, διότι μία άλλη κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει τον Νόμο και να υλοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο.
Για την ιστορία, λοιπόν, η διαβούλευση εδώ.
Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές μας αναρτήσεις, εδώ και εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου