Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ρωσία: Αύξηση 23% στα ταξίδια τουρισμού στο α' τρίμηνο


Αρκετές διακυμάνσεις που τα κάνουν πιο ενδιαφέροντα, δείχνουν τα πρώτα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις κινήσεις των Ρώσων στο εξωτερικό, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το πιο αξιοσημείωτο, ας πούμε, στοιχείο είναι η εντυπωσιακή "επάνοδος" της...

...Αιγύπτου, με ποσοστό 101% (πέρυσι είχε μείωση 34%) και περίπου 404.000 Ρώσους τουρίστες!
Μεγάλη άνοδος και για την Ταιλάνδη, με 13% και 337.000 επισκέπτες, ενώ Κίνα και Φιλανδία εμφάνισαν μείωση κατά 4% και 15% αντίστοιχα. Την πεντάδα, συμπληρώνει η Γερμανία.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Rosstat, εμφάνισε σημαντική αύξηση 50% στο πρώτο τρίμηνο, αλλά επειδή οι απόλυτοι αριθμοί είναι μικροί, δεν μπήκε στην εικοσάδα των δημοφιλέστερων προορισμών.
Πηγή Rosstat, Μάιος 2012

Γενικά, σε επίπεδο αύξησης αφίξεων, πολύ σημαντικά ποσοστά, κατεγράφησαν στο Βιετνάμ με +103%, στην Τυνησία με +100% και στην Εσθονία με +113%. 
Καλές αυξήσεις εμφάνισαν επίσης οι Μαλδίβες (58%), η Δομινικανή Δημοκρατία (57%) και τα Εμιράτα (47%).
Στα αξιοσημείωτα στοιχεία, να προσθέσουμε τη μείωση κατά 10% των αφίξεων Ρώσων στην Τουρκία. Μείωση κατέγραψαν επίσης η Ιορδανία (15%) και η Ιαπωνία (8%).
Συνολικά οκτώ εκατ. Ρώσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό το πρώτο τρίμηνο του 2012, αριθμός αυξημένος κατά 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. 
Εξ αυτών, 2,7 εκατ. ταξίδεψαν για λόγους αναψυχής και τουρισμού, αριθμός αυξημένος κατά 23% σε σύγκριση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου