Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Υπουργείο Τουρισμού: Μετά τη χωροταξική τακτοποίηση, έπεται η θεσμική


Περιμένουμε και το
νέο logo...
Με τη χωροταξική “τακτοποίηση” στη Λ. Αμαλίας, σε λίγη ώρα, έπονται και “τρέχουν” και τα πρώτα θέματα στο νεοσυσταθέν ή καλύτερα ανασυσταθέν, υπουργείο Τουρισμού. Τελικά, φαίνεται ότι ακολουθείται το “μοντέλο” του 2004, όταν δηλαδή...

...ανασυστάθηκε το τότε υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και μετά ακολούθησε η προσπάθεια συγκέντρωσης διαφόρων αρμοδιοτήτων από τον υπόλοιπο δημόσιο φορέα.
Αυτό θα γίνει και τώρα, αλλά πολύ πιο σύντομα και πολύ πιο στοχευμένα, όπως μαθαίνουμε. 
Πρόθεση είναι η θεσμική θωράκιση του υπουργειου Τουρισμού να έχει ολοκληρωθεί και ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν, εντός των επόμενων εβδομάδων, για να μην πούμε ημερών και φανούμε υπερβολικοί.
Σε επίπεδο πρώτων δειγμάτων πολιτικής, οι κινήσεις εστιάζονται σε γενικές κυβερνητικές πολιτικές - π.χ. μείωση ΦΠΑ - που θα ανακοινωθούν επισήμως στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, ενώ επίκειται και η ανοικτή συνεδρίαση του ΣΕΤΕ, παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις 5 Ιουλίου, καθώς και σε επίπεδο τομέα.
Ως προς το τελευταίο, υπάρχει ένα “πακέτο” θεμάτων, εκκρεμοτήτων και δράσεων “πρώτης προτεραιότητας” και πολλά άλλα ζητήματα να έχουν συσσωρευτεί  τους τελευταίους μήνες.
Θα αναφερθούμε αναλυτικά εν καιρώ.
Για την ιστορία, η αναφορά της ανασύστασης του υπουργείο στο σχετικό Π.Δ. έχει ως εξής:
Ιδρύεται υπουργείο Τουρισμού, το οποίο συγκροτείται από τις υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώην υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη συγχώνευσή του με το υπουργείο Πολιτισμού, με το σύνολο αρμοδιοτήτων, οργάνων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν σε αυτό κατά τη συγχώνευσή του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου