Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Επιμένει σε +3%-+4% ο ΠΟΤ

Ρυθμούς ανάπτυξης 3% με 4% αναμένει για τον τουρισμό, φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), μετά τα ενθαρρυντικά σημάδια κατά την έναρξη της χρονιάς και παρά την...

...πρόσφατη αναστάτωση που προκάλεσε στις αερομεταφορές η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία.
Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση στο πλαίσιο της επόμενης δεύτερης έκδοσης του World Tourism Barometer, τους δύο πρώτους μήνες του 2010 οι τουριστικές αφίξεις, διεθνώς, ενισχύθηκαν κατά 7% με αιχμή τις αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η θετική τάση καταγράφηκε ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2009 όταν οι αφίξεις σημείωσαν άνοδο της τάξης του 2% μετά από 14 διαδοχικούς μήνες με αρνητικό πρόσημο.
Για τους δύο πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς η επιστροφή στην ανάκαμψη παρατηρήθηκε σε όλες σχεδόν τις αγορές ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (+10%) και της Αφρικής (+7%). Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν βραδύτερος στην Ευρώπη (+3%) και στις ΗΠΑ (+3%), δυο περιοχές που επλήγησαν περισσότερο και εξακολουθούν να πλήττονται, από την οικονομική κρίση.
Από τους 77 προορισμούς που ανακοίνωσαν στοιχεία για τη συγκεκριμένη περίοδο, 60 έδειξαν θετικά αποτελέσματα, εκ των οποίων 24 παρουσίασαν διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Συνολικά για τους δύο μήνες ο αριθμός των τουριστικών αφίξεων διαμορφώθηκε στα 119 εκατομμύρια.
Το 2009
Για το 2009, τώρα, τα έσοδα από τον τουρισμό, διεθνώς, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 852 δισ. δολάρια ΗΠΑ μειωμένα κατά 6% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.
Η λίστα με τις 10 χώρες με τις υψηλότερες τουριστικές δαπάνες, πέρσι, παρέμεινε σχεδόν ίδια, με μοναδική σημαντική αλλαγή την άνοδο της Κίνας στην 4η θέση της παγκόσιας κατάταξης πάνω από τη Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι οι δαπάνες των κινέζων τουριστών το 2009 ενισχύθηκαν κατά 21%.
Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές διαμορφώθηκε και η κατάταξη των 10 χωρών με τις υψηλότερες αποδόσεις σε τουριστικές αφίξεις και έσοδα. Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ισπανία παρέμειναν επικεφαλής, ενώ η Τουρκία και η Γερμανία σκαρφάλωσαν μία θέση πιο πάνω στις αφίξεις, καταλαμβάνοντας την 7η κα 8η θέση αντιστοίχως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου