Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

“Διακλαδικό” το κόστος της τέφρας...


Απώλειες  δισεκατομμυρίων ευρώ κοστίζει στην τουριστική αγορά της Ευρώπης, το χάος που προκάλεσε στις αερομεταφορές  η γνωστή μας τέφρα...

...σύμφωνα με εκτιμήσεις του  Συνδέσμου Ευρωπαίων Τουριστικών  Πρακτόρων  (ETOA).
Ο αντίκτυπος της κρίσης ξεπερνά τα όρια των αεροπορικών εταιριών και των αεροδρομίων και αναμένεται να επηρεάσει πολλές κατηγορίες επιχειρηματιών που εξαρτώνται από τον εισερχόμενο τουρισμό, από tour operators και μικρές επιχειρήσεις έως τους οδηγούς ταξί, τους εστιάτορες και την αγορά ψυχαγωγίας. Με δεδομένο ότι τα κέρδη σε ξένο συνάλλαγμα από τον εισερχόμενο τουρισμό στη ΕΕ, ξεπερνούν τα 300 δισ. ευρώ ετησίως, αριθμός που αντιστοιχεί στο 6% των συνολικών εξαγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις είναι απολύτως δικαιολογημένος.
Η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση και οι χειρισμοί της θα διαδραματίσουν, σύμφωνα με την ETOA καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που οι τουρίστες, κυρίως από χώρες εκτός των ευρωπαίκών συνόρων, θα την αντιμετωπίσουν ως αξιόπιστο προορισμό.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου