Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πόσους επιπλέον φόρους θα πλήρωναν χωρίς τον Τουρισμό;

Αυτές είναι έρευνες! Διότι αν μάθαινε και ο Έλληνας, ειδικά αυτή την εποχή, πόσους φόρους παραπάνω θα πλήρωνε αν δεν υπήρχε και ο τουρισμός…

…μπορεί να ήταν και λίγο καλύτερα τα πράγματα για τον κλάδο.
Σχεδόν 1.000 δολάρια σε φόρους, ανά άτομο, γλιτώνουν οι Αμερικανοί πολίτες λόγω του τουρισμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων.
Τα χρήματα που ξοδεύουν οι τουρίστες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της χώρας διοχετεύονται στην οικονομία και ένα μεγάλο μέρος αυτών στην αστική ανάπτυξη, στις υποδομές και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το 2009, οι ταξιδιωτικές δαπάνες από τους αμερικανούς τουρίστες αλλά και τους τουρίστες από το εξωτερικό είχαν ως αποτέλεσμα φορολογικά έσοδα ύψους 111 δισ. δολαρίων. Από αυτά 77,3 δισ. δολ. προήλθαν από τα ταξίδια αναψυχής και 34,2 δισ δολ από τα επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων και των συνεδρίων.
Προκειμένου να διαπιστώσει κανείς τη σπουδαιότητα της τουριστικής βιομηχανίας, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 704 δισ. δολ. αρκεί να αντιληφθεί ότι 1 στους 13 Αμερικανούς απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου