Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αρχισαν τα... "όργανα" για τον "χειρισμό" της στάχτης


Δριμεία κριτική εναντίον των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης στις αερομεταφορές, εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας, άσκησε ο Διεθνής Σύνδεσμος Αερομεταφορέων ΙATA, αποδίδοντας...

...κατηγορίες για έλλειψη συντονισμού, συνεργασίας και αποφασιστικότητας.
Ο επικεφαλής του Συνδέσμου, Τζιοβάνι Μπιζινιάνι, τόνισε πως το κλείσιμο μέρους του εναέριου χώρου κοστίζει στις εταιρίες απώλειες τουλάχιστον 200 εκατ. δολαρίων ημερησίως και στην ευρωπαϊκή οικονομία δισεκατομμύρια δολάρια σε μία ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι χρειάστηκαν πέντε ημέρες για να πραγματοποιηθεί μία τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Μεταφορών της ΕΕ.
"Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα σύστημα που βασίζεται σε ένα θεωρητικό μοντέλο, αντί της λήψης αποφάσεων που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στην ανάλυση του κινδύνου", ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ.
Τέλος κάλεσε επείγουσα συνάντηση των μέλων του Διεθνούς Οργανισμού Αεροναυσιπλοίας ICAO, προκειμένου να προσδιορίσει την ευθύνη των κυβερνήσεων για το άνοιγμα ή το κλείσιμο του εναέριου χώρου με βάση πραγματικά στοιχεία και διαφανείς διαδικασίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου