Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Διεθνής "μάχη" για τις βίζες των Ρώσων!

Μακροχρόνια συμφωνία
για την κατάργηση 
της βίζας 
επεξεργάζονται το Κρεμλίνο 
και η  Άγκυρα, η οποία 
αναμένεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της...

...επίσκεψης του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον Μάιο ή τον Ιούνιο.
Για την  ώρα οι διαδικασίες εισόδου των  ρώσων τουριστών στην Τουρκία είναι απλές καθώς η βίζα κοστίζει περίπου 20 δολάρια και έχει ισχύ για 2 μήνες. Η αλλαγή, πάντως, στο καθεστώς της βίζας θα διαφοροποιήσει σημαντικά τις σχέσεις τους και αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην τουριστική κίνηση από τη Ρωσία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Σλοβακία η οποία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τη βίζα για του ρώσους τουρίστες. Την ίδια στιγμή η πρεσβεία της Ιταλίας σχεδιάζει να ανοίξει 2 κέντρα έκδοσης βίζας στην περιφέρεια Κρασνοντάρσκι Κράι, όπου βρίσκεται και το Σότσι, το φθινόπωρο του 2010.
Ο αυξημένος αριθμός των τουριστών και επιχειρηματιών που αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, επιβάλει τη διευκόλυνση των διαδικασιών για τη βίζα μεταξύ του Κρασνοντάρσκι Κράι και της Ιταλίας. 
Κέντρο έκδοσης βίζας στο Ροστόβ-ον-Ντον, λειτουργούν από τις αρχές Απριλίου και μάλιστα από κοινού η Ισπανία, η Δανία και η Μάλτα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην ίδια τοποθεσία προβλέπεται και η δημιουργία κέντρου έκδοσης βίζας της Βουλγαρίας (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιοχή ενδιαφέρει για visa center και την Ελλάδα αλλά… επιφυλασσόμεθα).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου