Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πρωθυπουργική ενημέρωση για Τουρισμό! (ΙΙΙ)



Με το «σταγονόμετρο» και δυσκολότερα, βγαίνουν οι πληροφορίες από τη σημερινή σύσκεψη. Μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις δηλώσεις που γίνονται επισήμως. «Ομερτά» δεν θα το λέγαμε, αλλά ότι ζητήθηκε «σιγή ασυρμάτου»...

...από τους παριστάμενους μέχρι την Τετάρτη, ζητήθηκε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ.Α.Π., δεν άφησε πολλά περιθώρια στους συνομιλητές του προκειμένου να είναι σίγουροι για το ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη που θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.
Η πολύωρη σύσκεψη ολοκληρώθηκε κατά τις 16:00 και κράτησε τόσο πολύ επειδή, συζητήθηκαν πολλά θέματα και έγιναν αρκετές τοποθετήσεις από τους παριστάμενους υπουργούς και υφυπουργούς. Μάθαμε, ότι έγιναν και πολλές ερωτήσεις και από την πλευρά του πρωθυπουργού, ορισμένες εκ των οποίων, όμως, θα έπρεπε να βρίσκονται άλλοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του εκεί για να τις απαντήσουν…
Ωστόσο, ας μην είμαστε και πολύ άδικοι, ο κ. Παπανδρέου έδειξε να αντιλαμβάνεται, έστω και τώρα, εν μέσω εσωτερικής κρίσης, τις προοπτικές και τη βαρύτητα του Τουρισμού. Να επισημάνουμε ότι πριν την ευρεία σύσκεψη, προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πλέον αρμόδιους, τον κ. Γερουλάνο και την κα Γκερέκου, για περίπου μισή ώρα...
Αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια μεγάλα ζητήματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη –προσέξτε, «συζητήθηκαν» όχι «αποφασίστηκαν» - τότε αυτά είναι, η εικόνα της Ελλάδας στα διεθνή μέσα που έχει πληγεί σημαντικά και θα πρέπει να ενισχυθεί/ αποκατασταθεί ούτως ώστε να μετριαστεί και ο αντίκτυπος στον τουρισμό, οι προϋποθέσεις άρσης του καμποτάζ, οι διαδικασίες χορήγησης Visa, η αύξηση του ΦΠΑ -καλά αυτό είναι εύκολο, προσφέρθηκε να το απορροφήσει η τουριστική αγορά - και η ανάγκη (προσέξτε το «ανάγκη» και όχι κάτι πιο… «οριστικό») για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευθετήσουν άπαξ δια παντός τα πολεοδομικά ζητήματα των ξενοδοχείων.
Ανοίγουμε παρένθεση: "Εκεί, όπως μας λένε, υπάρχουν διάφορα ζητήματα, ειδικά μετά την δυσάρεστη έκπληξη που έζησαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ και του τουριστικού κλάδου ολόκληρου, την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όταν διαπίστωσαν ότι η κα Μπιρμπίλη και οι συνεργάτες της είχαν ξεκινήσει να διαμορφώνουν τις πολεοδομικές και χωροταξικές τύχες του Τουρισμού και των Ξενοδοχείων, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος του τομέα στις διάφορες επιτροπές...¨"προσωπικοτήτων" και ομάδες εργασίας που είχαν, στο μεταξύ, συστήσει!" κλείνει η παρένθεση.
Τι από όλα αυτά θα ακούσουμε να αναφέρεται, εξαγγέλλεται ή επισημαίνεται την Τετάρτη, ε, «κοντός ψαλμός αλληλούια». Αυτό που μας μεταφέρουν, πάντως, καλά γνωρίζοντες είναι ότι στο εξής, ο Τουρισμός θα βρεθεί σε καλύτερη μοίρα ως προς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και προτεραιότητες.
Συγγνώμη, αλλά αυτό αν δεν το δούμε να συμβαίνει, δεν το πιστεύουμε…
Δώστε μας λίγο ακόμα χρόνο και όλο και κάτι περισσότερο θα μαθαίνουμε, μέχρι την Τετάρτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου