Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πόλεις για... άνδρες

 
Τη λίστα με τις 29 κορυφαίες πόλεις στις οποίες ένας άνδρας θα ήθελε να ζει, να εργάζεται ή να… διασκεδάζει, παρουσίασε η ιστοσελίδα Askmen.com, έτσι όπως…


…διαμορφώθηκε από τη ψηφοφορία του αυστηρώς ανδρικού κοινού της για το 2010.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης την κορυφή κατέκτησε θριαμβευτικά και παρά το πλήγμα της οικονομικής κρίσης, η Νέα Υόρκη, ενώ την έκτη θέση κατέλαβε- για κάποιους απρόσμενα - το Κέιπ Τάουν, πόλη που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Στη λίστα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το Λας Βέγκας στην 29η θέση, ενώ παρουσίες έκπληξη στην κατάταξη θεωρήθηκαν αυτές της Μπογκοτά και της Σαγκάη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Μελβούρνη στη 2η θέση, το Τόκιο, η Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Μαϊάμι, το Μπουένος Άιρες, το Σίδνευ και τέλος το Σαν Φρανσίσκο, με την αυτή σειρά.
Η αξιολόγηση των πόλεων προκύπτει από τη βαθμολογία τους σε επτά πεδία, τις καιρικές συνθήκες, το κόστος ζωής, τις επαγγελματικές προοπτικές, τη σχέση με το άλλο φύλο, τη διασκέδαση, την ποιότητα της καθημερινής ζωής και τέλος το περιβάλλον. Το 2009 η πρώτη πεντάδα περιελάμβανε το Σικάγο, τη Βαρκελώνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο και το Σίδνευ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου