Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Αύξηση ζήτησης για first και business class

Το θεματάκι αυτό το ετοιμάζαμε την ώρα που εξαπλώθηκε το χάος λόγω στάχτης. Και επειδή... "και αυτό θα περάσει", το δημοσιεύουμε γιατί είναι και αισιόδοξο. Σημάδια ανάκαμψης...

 ...εμφανίζει, λοιπόν, φέτος, η ζήτηση για τις αεροπορικές θέσεις first και business class, μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά και ενώ το παγκόσμιο εμπόριο τονώνεται, αν και τα επίπεδα εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ μακριά από τα υψηλά του 2008.
Σύμφωνα με τον IATA ο συνολικός αριθμός των επιβατών των διεθνών πτήσεων ενισχύθηκε συνολικά κατά 6,8% τον Φεβρουάριο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ το ποσοστό που επέλεξε πρώτη θέση και θέση business σημείωσε άνοδο της τάξης του 5,9%, σε ετήσια βάση, συγκριτικά με την αύξηση κατά 6,9% του αριθμού των επιβατών που προτίμησαν το πίσω τμήμα του αεροσκάφους.
Στα τέλη Μαρτίου, ο ΙΑΤΑ ανέφερε, επίσης, ότι ο αριθμός των χιλιομέτρων των διεθνών επιβατικών πτήσεων για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 9,5%. Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη ζήτηση των θέσεων first και business class, πάντως, επικερδέστερες για τις εταιρίες αποδεικνύονται οι οικονομικές θέσεις, καθώς η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα βρίσκοντας στήριξη στον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου