Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις για τη συμφωνία B.A. και American Airlines


Η συμφωνία της British Airways με την Iberia μονοπώλησε την επικαιρότητα στον χώρο των αερομεταφορών αλλά η άλλη συμφωνία της BA με την American Airlines είναι αυτή που…

…προκαλεί εντονότερες αντιδράσεις και συζητήσεις αυτό το διάστημα.
Τον αντίκτυπο ακριβώς αυτής της διατλαντικής συνεργασίας των British Airways και American Airlines, στον ανταγωνισμό αλλά και στα συμφέροντα των επιβατών, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό το βάρος των πιέσεων αντίπαλων αεροπορικών εταιριών.
Οι αντιδράσεις είναι έντονες καθώς αεροπορικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων η Virgin, ισχυρίζονται ότι η συμφωνία, εάν λάβει το “πράσινο φως”, θα υπονομεύσει τον ανταγωνισμό, θα αυξήσει τις τιμές και θα περιορίσει τις καταναλωτικές επιλογές. Οι ΒΑ/ΑΑ θα αναδειχθούν κυρίαρχοι “παίκτες” σε μερικές από τις πλέον προσοδοφόρες υπερατλαντικές πτήσεις, γεγονός που κινητοποιεί τους αντιπάλους απέναντι στο ενδεχόμενο ενός μονοπωλίου.
Ο πρόεδρος της Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον δε δίστασε να εκφράσει ανοικτά τις ανησυχίες του για την πιθανότητα η απόφαση της ΕΕ να μη ληφθεί με γνώμονα το συμφέρον των επιβατών και την προστασία τους απέναντι στο διαφαινόμενο καρτέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου