Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Βαρύ πλήγμα για την Ταϊλάνδη

Οι ταραχές στην Ταϊλάνδη κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους αλλά υπάρχει και ένα βαρύτατο τίμημα και για τη βασική πηγή εσόδων της χώρας που είναι ο τουρισμός… 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Ταϊλάνδης (FTI), λόγω του αντίκτυπου των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και των συγκρούσεων ο κλάδος του Τουρισμού απώλεσε, ήδη, περισσότερα από 35 δισ. μπαχτ - πάνω από 1 δισ. δολ ΗΠΑ!
Η FTI εκτιμά, μεταξύ άλλων, πως σε περίπτωση που η κατάσταση παραμείνει έκρυθμος, θα μπορούσε να συρρικνώσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1% το 2010, από τα επίπεδα του 4% με 5% που αρχικώς προέβλεπε η κυβέρνηση.
Ο αντιπρόεδρος της FTI Thanit Sorat, παραδέχθηκε ότι οι μαζικές διαμαρτυρίες των αντικυβερνητικών και η βίαιη παρέμβαση του στρατού, δημιούργησαν ακατάλληλο περιβάλλον για τις επενδύσεις καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στον τουρισμό, ο οποίος, κατά την άποψη του αξιωματούχου, θα κάνει πολύ καιρό να ανακάμψει. Ήδη αεροπορικές εταιρίες, όπως η κινεζική, Dragon Air, ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς τη χώρα, έως ότου η αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα, ενώ πολλές κυβερνήσεις εξέδωσαν αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν την επίσκεψη σε αυτή τη χώρα, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Η Ταϊλάνδη και η πρωτεύουσα Μπανγκόκ, είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά για τους Αμερικανούς, τους Αυστραλούς και τους δυτικοευρωπαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου