Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πρωτοφανές το… «black out» στους ουρανούς της Β. Ευρώπης!


Κλειστά για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν τα αεροδρόμια σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο για τη χειρότερη έκτακτη κατάσταση στις αερομεταφορές από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!


Λόγω της λάβας, πυκνά σύννεφα καπνού και στάχτης έχουν ανέβει στον ουρανό σε ύψος 6 ως 11 χιλιομέτρων και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έχουν μεταφερθεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας το απόλυτο χάος στις αερομεταφορές. Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας στη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, ενώ ακυρώθηκε μέχρι και η πτήση του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Μούρμανσκ, στο ρωσικό τμήμα της Αρκτικής. Επίσης πολλές πτήσεις από τον υπόλοιπο κόσμο προς την Ευρώπη αναβλήθηκαν.
Ήδη, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι μόνον την Πέμπτη ακυρώθηκαν 5.000 με 6.000 πτήσεις ενώ δεκάδες χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρούνται σε αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, Eurocontrol, ανακοίνωσε πως περίπου 17.000 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν την Παρασκευή στο χώρο της Ευρώπης, από τις 28.000 που πραγματοποιούνται ημερησίως υπό κανονικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, μάλιστα, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί τέτοιας διάρκειας παράλυση των αερομεταφορών, ακόμα και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου