Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Διαβάσαμε... (Τα ξεχασμένα... 52 εκατ Ευρώ!)

Από την μία πλευρά υποτίθεται ότι δίνουμε «μάχες» ολόκληρες και κάνουμε αγώνες «λυσσαλέους» ως χώρα για να εξοικονομήσουμε χρήματα και από την άλλη έχουμε ένα υδροκέφαλο κράτος το οποίο δεν γνωρίζει… 


… κυριολεκτικά τι του γίνεται!
Περίπου 52 εκατ. «ξεχασμένα» ευρώ εντοπίστηκαν σε 144 ξεχασμένους και αδρανείς λογαριασμούς του Δημοσίου!
Μεταξύ αυτών λογαριασμοί που ανάγονται στη δεκαετία του 1970 και στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη - ονομασίες όπως «Αποζημιώσεις προς Ελλάδα», «Αποζημιώσεις Ελλήνων Υπηκόων Διωχθέντων», «Προέγκριση διά αγοράν χρυσού» και «Προέγκριση διά αγοράν αργύρου» κ.λπ.- αλλά οι περισσότεροι των αδρανών λογαριασμών ανάγονται στη δεκαετία του 1980, καθώς 64 χρονολογούνται από εκείνη την περίοδο. Ακόμη, 48 λογαριασμοί βρέθηκαν ξεχασμένοι από την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα, ενώ οκτώ από την περίοδο 2000-2001.
Κύριος ξέρει πόσα άλλα... "κατακαημένα" πλην πολύτιμα ευρώ, παραμένουν "αδρανοποημένα" δεξιά και αριστερά...
Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες από το σχετικό θέμα στο "Βήμα", εδώ

1 σχόλιο:

  1. Και όπως σχολίασε ο συνεργάτης μας ο ΓιΠας, ετσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση της οικονομίας, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη φωτογραφία με το κέρμα, θα υπάρχει και... ένα πόδι που θα πατάει το χέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή