Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κινεζική "απόβαση" στο Σότσι!


Στο πρώτο... «κινεζικό επιχειρηματικό θέρετρο» στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τείνει να εξελιχθεί το Σότσι καθώς...


...Κινέζοι επιχειρηματίες προτίθενται να επενδύσουν το ποσό των 2 δισ. δολαρίων για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων.
Οι κινέζοι κατασκευαστές είναι πρόθυμοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου, να επενδύσουν για την ανέγερση 10 ξενοδοχείων δυναμικότητας 13.000 δωματίων, με την προοπτική να μετατραπούν σε διαμερίσματα μετά την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.
Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες η τιμή πώλησης των διαμερισμάτων θα κυμαίνεται από 200 έως 300 χιλιάδες δολάρια.
Για την ίδια τιμή ή και μικρότερη, ωστόσο κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει ακίνητο στην Ιταλία ή τη Βουλγαρία όπου το επενδυτικό περιβάλλον είναι σαφώς ασφαλέστερο.
Επιπρόσθετα αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος θα... εργασθεί στα νέα ξενοδοχεία, καθώς οι πολίτες του Σότσι εμφανίζονται απρόθυμοι να εξυπηρετήσουν το πλήθος των ανθρώπων που θα επισκεφθούν την πόλη το 2014, γεγονός που κάνει τις αρχές να σκέφτονται την «εισαγωγή» εργατικού δυναμικού από την Κίνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου