Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μόνο οι τιμές "πέταξαν", λόγω στάχτης!

Δραματική αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις κατεγράφη τις ημέρες που η ηφαιστειακή στάχτη είχε «καθηλώσει» τα αεροπλάνα στα αεροδρόμια... 

Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των τιμών κατά 94% στο Μιλάνο, και κατά 52% στο Λονδίνο.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όπως προκύπτουν από την σύγκριση ξενοδοχειακών τιμών της http://www.trivago.gr/  η οποία εκτίμησε τις ξενοδοχειακές τιμές για το χρονικό διάστημα στο οποίο έλαβε χώρα η απαγόρευση των αεροπορικών πτήσεων (από τις 15 έως τις 22 Απριλίου 2010) και τις σύγκρινε με το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών του μήνα Απριλίου.
Το φαινόμενο αύξησης των ξενοδοχειακών τιμών κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης των αεροπορικών πτήσεων παρατηρήθηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Οι επισκέπτες στο Βερολίνο πλήρωσαν 67% περισσότερο για μια διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο. Το ίδιο παρατηρείται και στο Μόναχο, όπου οι ταξιδιώτες πλήρωσαν για την ίδια χρονική περίοδο, για ένα δωμάτιο, 145 ευρώ (αύξηση 44%). Στο Άμστερνταμ οι τιμές διανυκτέρευσης ανέβηκαν στα 193 ευρώ, 28% πιο υψηλές από το μέσο όρο τιμών του μήνα Απριλίου.
Στη Μαδρίτη οι τιμές αυξήθηκαν κατά 49% ενώ στη Βαρκελώνη, όπου ήδη οι τιμές τον Απρίλιο ήταν ανεβασμένες (144 ευρώ) η αύξηση έφθασε το 14%. Ομοίως, στο Παρίσι ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο κόστιζε κατά ένα τρίτο πιο ακριβά (202 ευρώ) απ’ ότι τις υπόλοιπες μέρες του Απρίλη (156 ευρώ).
Εδώ θα βρείτε ένα Γράφημα με τις αλλαγές των ξενοδοχειακών τιμών σε σύγκριση με το μέσο όρο των ξενοδοχειακών τιμών του μήνα Απριλίου:
Και εδώ μία γενική εικόνα των τιμών διανυκτέρευσης για το μήνα Απρίλιο 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου