Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μπούρκα "no" και για τις τουρίστριες στη Γαλλία


Την απαγόρευση της μπούρκας και του νίκαμπ, του ισλαμικού ενδύματος που καλύπτει το πρόσωπο και το σώμα των γυναικών, όχι μόνο στις κατοίκους αλλά και στις τουρίστριες…

…που επισκέπτονται τη χώρα, σχεδιάζει να επιβάλλει η γαλλική κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις ότι πρόκειται για αντισυνταγματικό μέτρο. Σχετικό νομοσχέδιο για τη γενικευμένη απαγόρευση της μπούρκας σε όλους του δημόσιους χώρους, θα κατατεθεί προς ψήφιση εντός του Μαΐου, μετά την απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί να το στηρίξει, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να απορριφθεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη Γαλλία ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι 5 εκατομμύρια (το 8% του συνολικού πληθυσμού) ενώ οι γυναίκες που φορούν τέτοιου τύπου ρούχα είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, 2.000.
Αυτό που προβληματίζει μέρος της τουριστικής αγοράς στη Γαλλία είναι το γεγονός πως οι τουρίστριες με μπούρκα ή νίκαμπ, συνήθως συνοδεύουν τους βαθύπλουτους επισκέπτες από τις Αραβικές χώρες και εκεί ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου