Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο... λογαριασμός της "στάχτης" για Ελλάδα

Για όλους σχεδόν ξέρουμε περίπου τι υπέστησαν λόγω τέφρας, έφθασε
και η ώρα της χώρας μας: Συνολικά, 1.177 αεροπορικές
πτήσεις από Ελληνικά αεροδρόμια
και αντιστρόφως ακυρώθηκαν… 

...από την 15η Απριλίου μέχρι την 21η Απριλίου. Αυτά είναι τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία από τα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Σαντορίνη, Μύκονος και Ζάκυνθος) όπως τα παρουσίασε σήμερα η κα Άντζελα Γκερέκου σε τηλεδιάσκεψη των 27 υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε., υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Τουρισμού, κ. Antonio Tajani.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες, ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια κατά την διάρκεια της κρίσης άγγιξε τους 85.000 επιβάτες.
Στην πλειονότητα των αποκλεισμένων επιβατών προσφέρθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες διαμονή ενώ κάποιοι άλλοι, αρκετά λιγότεροι, φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία πέριξ του αεροδρομίου. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν καταγράφηκαν παράπονα από τους εγκλωβισμένους επιβάτες. Ως απότοκο αυτής της κρίσης, ο ξενοδοχειακός τομέας της Ελλάδας υπέστη σημαντικό αριθμό ακυρώσεων σε ποσοστό 8%.

Η έκτακτη αυτή τηλεδιάσκεψη είχε ως θέμα τις επιπτώσεις της ηφαιστειακής τέφρας στον τουρισμό και οι υπουργοί που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου