Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

«Σχεδιάζουν το μέλλον του Τουρισμού, χωρίς… αυτόν»!


Ζητήματα πολιτικής και κυβερνητικής πολιτικής, έθεσε πολλά απόψε ο κ. Ν. Αγγελόπουλος στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ενώπιον και του πρωθυπουργού Γ.Α.Π.. Ξεχωρίζουμε δύο, καθώς… 

…θίγουν ζητήματα στα οποία θα επανέλθουμε με ορισμένες καίριες επισημάνσεις και πληροφορίες:
o «Ακόμη και σήμερα, το αρμόδιο για την χωροταξία Υπουργείο σχεδιάζει το μέλλον του τουρισμού μέσα από ένα νέο χωροταξικό, χωρίς να έχει την ελάχιστη επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού. Προβλέπεται, λοιπόν, ότι θα έλθουν εκ των υστέρων να συζητήσουν ή απλά να κοινοποιήσουν στους φορείς, ειλημμένες αποφάσεις από επιτροπές που μετέχουν πρόσωπα πάσης ειδικότητας (εκ προσωπικοτήτων), εκτός όμως αυτών που θα κληθούν να τις εφαρμόσουν. Πάλι θα προκύψουν καθυστερήσεις, διορθώσεις και τριβές σε βάρος της ζητούμενης ανάπτυξης».
o «Αντί λοιπόν για επιτάχυνση διαδικασιών και εξομάλυνση προβλημάτων (ως προς τις θεωρήσεις) έχουμε σήμερα γιγάντωση των ανασταλτικών παραγόντων αύξησης των επισκεπτών από αυτές τις χώρες (εκτός Ε.Ε.) και ιδιαίτερα από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Οι πολύ αισιόδοξες εγκύκλιοι του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα, όταν ακυρώνονται στην πράξη από ελλιπή στελέχωση σε κάποια καίρια Προξενεία αλλά και από κάποιους προξενικούς υπαλλήλους».
Κρατήστε ως «κωδικούς» για επόμενες αναρτήσεις μας, τα «Υπουργείο Περιβάλλοντος-Χωροταξικό και επιτροπή προσωπικοτήτων» και «λευκή απεργία διπλωματικών»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου