Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Μοναδικές ευκαιρίες» στην Ελλάδα, λόγω κρίσης…

«Μπορεί η ελληνική οικονομία να βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και το μέλλον της χώρας να διαγράφεται αβέβαιο και ταραχώδες, εντούτοις η κρίση, όσο παραμένει οικονομική, φαίνεται να δημιουργεί...

…μοναδικές ευκαιρίες για τον τουρισμό, καθώς οι τιμές πέφτουν κάνοντας την Ελλάδα φθηνότερο προορισμό, φέτος».
Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν ξένοι ανταποκριτές, που εκτιμούν ότι η υποχώρηση του ευρώ ευνοεί την τουριστική κίνηση τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε άρθρο του David S. White, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «για την ώρα η Ελλάδα είναι ένας φθηνός προορισμός για τους τουρίστες από το εξωτερικό, παρά τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, ενώ η κυβέρνηση στηρίζει πολλά στον τουρισμό για μία έξοδο από τη δύσκολη κατάσταση».
«Η σημασία που έχει ο τουρισμός για τη χώρα αποδεικνύεται, άλλωστε, και από τα
νούμερα, αφού η βιομηχανία αντιστοιχεί στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ» τονίζει και σημειώνει ότι «το 2008 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα ξεπέρασε τα 17,5 εκατομμύρια, επίπεδα που την τοποθετούν στην λίστα με τους 15 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο».
Ε, εντάξει εδώ στο τέλος του ξέφυγε λίγο γιατί δεν υπήρχε κανείς να του εξηγήσει ότι στα στοιχεία αυτά συνυπολογίζαμε ακόμα όλες τις… «αφίξεις» από Αλβανία, αλλά δεν πειράζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου