Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

"Τετράστερα", σε Κρήτη και Ρόδο, η κύρια τάση από Ρωσία

Για την εξέλιξη της κίνησης από τη ρωσική αγορά αναφέραμε πολλά μετά τις εκθέσεις της Μόσχας. Να δούμε, όμως, τι λένε και οι ίδιοι οι Ρώσοι τουριστικοί παράγοντες…


Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας (ATOR), η πλειονότητα των Ρώσων που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για διακοπές αναζητούν κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και κυρίως σε Κρήτη και Ρόδο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όσον αφορά στις κατηγορίες ξενοδοχείων που προτιμούν ή αναζητούν οι Ρώσοι, το 31,1% των ξενοδοχείων ανήκει στην κατηγορία των 4 αστέρων, το 29,6% των 3 αστέρων, το 19% των 5 αστέρων, το 8,6% στην κατηγορία των 2 αστέρων και τέλος το 11,4% αφορά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι το 37,5% των χρηστών της TopHotels.ru επέδειξε ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία της Κρήτης, το 18,6% για τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, το 14,5% για τη Ρόδο, το 11,2% για την Κω, το 6% για την Κέρκυρα, το 2,2% για τη Ζάκυνθο και το 2,7% ενδιαφέρθηκε για ξενοδοχεία στην Αθήνα.
Ειδική μνεία γίνεται για τις πολύ καλές προσφορές που δόθηκαν φέτος για την Ελλάδα. Για το 2010 και με βάση τη μελέτη των στοιχείων της ιστοσελίδας allspo.ru, ο υψηλότερος αριθμός ειδικών προσφορών τον Μάρτιο, δόθηκε από τις εταιρίες: IntAer, Mouzenidis Travel, Atlas, Intravel-Stoleshniki, BTA Group of Companies, Solvex, Megapolus tours, Capital Tour και Natalie Tours.
Σχεδόν το 29% των ξενοδοχείων με τις ειδικές, αυτές, προσφορές βρίσκεται στην Κρήτη και περίπου το 16% στη Χαλκιδική. Το 11,4% βρίσκεται στην Αθήνα και στη Ρόδο, το 6,2% στην Κέρκυρα και το 5,6% στη Κω.
Οι απόψεις των ειδικών για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα φαίνεται να διίστανται, καθώς κάποιοι εκτιμούν ότι με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου η κοινωνική και πολιτική κατάσταση θα σταθεροποιηθεί με στόχο να προφυλαχθεί το πολυτιμότερο προϊόν της χώρας, ενώ άλλοι θεωρούν ότι οι απεργίες και οι αναταραχές ενδεχομένως να πλήξουν την τουριστική κίνηση, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από τη Ρωσία. Άλλωστε η Ελλάδα είναι δημοφιλής προορισμός για οικογενειακές διακοπές και τέτοιου είδους πελάτες είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους.
Το 2009, σύμφωνα με τον ATOR, η τουριστική κίνηση από Ρωσία προς Ελλάδα, εμφάνισε μείωση της τάξης του 8,3%, φθάνοντας τις 251.000 επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου