Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Προς "απόσυρση" ξενοδοχείων, μέρος δεύτερον...

Προς «ρεπετισιόν» της τριμερούς συνάντησης του Φεβρουαρίου, οδεύουμε μεθαύριο με βασικό αντικείμενο και πάλι, τα πολεοδομικά των ξενοδοχείων…


Σύμφωνα με πληροφορίες μας η νέα «τριμερής»μεταξύ των υπουργών Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, Πολιτισμού-Τουρισμού Π. Γερουλάνου και του ΣΕΤΕ δια του προέδρου του Ν. Αγγελόπουλου, γίνεται με αφορμή τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης του κ. Γερουλάνου με τον κ. Αγγελόπουλο την περασμένη Πέμπτη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά του ΣΕΤΕ είχε τεθεί επισταμένως το αίτημα, οι οποίες ρυθμίσεις για ξενοδοχεία να μην προστεθούν εκ των υστέρων στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ως τροπολογίες ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή, αλλά να ενταχθούν ευθύς εξ’ αρχής στον κορμό του σχεδίου.
Σε κάθε περίπτωση βασική θέση του ΣΕΤΕ και της ΠΟΞ που εκπροσωπείται εν προκειμένω μέσω αυτού, η ρύθμιση για τα ξενοδοχεία θα πρέπει να περιλαμβάνει, "απόσυρση" από την αγορά, απαξιωμένων, παλαιών ή προβληματικών ως προς την πολεοδομική τους ταυτότητα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, με αλλαγή χρήσης ή και κατεδάφιση.
Στις περιπτώσεις δε που θα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες (π.χ. κατεδάφιση), τότε το κόστος θα καλύπτεται από το "Πράσινο Ταμείο" όπου θα καταλήγει το επίσης "πράσινο" τέλος, πρόταση στην οποία δεν είχε αντιταχθεί η κα Μπιρμπίλη.
Η σχετική παρέμβαση και ρύθμιση που ετοιμάζεται, εκτιμάται ότι θα συνδυασθεί και με το γενικότερο θέμα των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων των ξενοδοχείων, πέραν του ορίζοντα της λειτουργικής τακτοποίησης.
Ήδη, η κα Μπιρμπίλη φέρεται να έχει συμφωνήσει στην εξέταση γενναίων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου